Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
8°C

Animale noi la Zoo Sibiu: o vacă Watusi și un exemplar din cea mai mare specie de bufnițe din Europa, aduse din Ungaria

Animale noi la Zoo Sibiu: o vacă Watusi și un exemplar din cea mai mare specie de bufnițe din Europa, aduse din Ungaria

Primăria Municipiului Sibiu a anunțat ieri, 12 martie, că familia de la Zoo Sibiu s-a îmbogățit cu două animale. Este vorba despre o vacă Watusi și o bufniță, care au ajuns săptămâna trecută la Sibiu de la Grădina Zoologică din Veszprem, Ungaria, cu titlu de donație.

„Bufnița este prima de la Zoo Sibiu. Are 3 ani și face parte din specia Bubo Bubo, cea mai mare din Europa. Femela Watusi, în vârstă de 15 ani, se alătură unui mascul care se afla aici de câțiva ani”, se arată în postarea de pe pagina de facebook a primăriei.

Rasa de vaci Watusi este originară din Africa și este una dintre cele mai vechi din lume, cunoscută de aproape 5.000 de ani. Coarnele lor pot atinge peste 1 metru lungime și sunt folosite pentru apărare, dar şi pentru reglarea temperaturii.

Reamintim că la începutul anului au ajuns la Sibiu, din Croația, 6 lupi și 2 oi cu coamă, iar în viitorul apropiat va ajunge aici o zebră.

Sursă foto: Primăria Municipiului Sibiu/ Facebook 

Citește și: Nou la Zoo Sibiu - șase lupi, aduși din Croația: „Moșul a venit cu un cadou frumos”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus