Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
18°C

Cîmpean răspunde acuzațiilor PSD privind noul spital citându-l pe Churchill: nu vei ajunge niciodată la destinaţie dacă te oprești să arunci cu pietre în fiecare câine care te latră

Cîmpean răspunde acuzațiilor PSD privind noul spital citându-l pe Churchill: nu vei ajunge niciodată la destinaţie dacă te oprești să arunci cu pietre în fiecare câine care te latră

Preşedintele liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că "sunt şanse reale" ca proiectul noului spital să beneficieze de finanţare, infirmând acuzele aduse de Organizaţia Judeţeană a PSD Sibiu că s-a ratat finanţarea prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) deoarece nu s-a luat în calcul şi un proiect cu costuri mai reduse.

PSD Sibiu afirmă, într-un comunicat de presă, că există "un film al minciunilor administraţiei judeţene PNL, de la lansarea proiectului noului spital judeţean, până la eşecul finanţării acestuia prin PNRR".

"'Nu vei ajunge niciodată la destinaţie dacă te vei opri să arunci cu pietre în fiecare câine care te latră' spunea, pe bună dreptate, Winston Churchill. PSD Sibiu nu face altceva decât să continue lătratul început încă de la primii paşi ai proiectului. Faptul că nu am stat 'să dăm cu pietre' a făcut ca, în acest moment, să fim singura administraţie publică locală din ţară care promovează un proiect de o asemenea anvergură, aflat în faza licitaţiei de desemnare a constructorului şi având şanse reale de a fi finanţat", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Aceasta a fost acuzată în comunicatul de presă transmis miercuri de PSD Sibiu că nu a ascultat propunerea social-democraţilor de a construi clădiri noi în curtea actualului spital judeţean, format în mare parte din clădiri vechi.

"Dacă doamna Cîmpean ar fi ascultat a doua propunere a PSD Sibiu, lansată public, care prevedea construirea unor clădiri noi în curtea actualului Spital Judeţean, asemenea spitalului Polisano, sumele erau mult mai mici, iar proiectul ar fi putut fi finanţat prin PNRR. Ne exprimăm speranţa că doamna Cîmpean nu va mai spune neadevăruri, se va trezi la realitate şi va munci cot la cot cu echipa din cadrul Consiliului Judeţean pentru că, între timp, au apărut şi alte surse de finanţare care se pot accesa, astfel încât proiectul noului spital judeţean să se poată materializa. Altfel, sibienii vor rămâne doar cu spitalul virtual, prezentat de doamna Cîmpean şi realizat pe bani mulţi, din bugetul judeţului", se menţionează în comunicatul social-democraţilor.

PSD Sibiu mai susţine că "s-a implicat constant pe tema noului spital judeţean şi a avut mai multe întâlniri cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a încerca să clarifice situaţia acestui important obiectiv sanitar".

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu a descalificat voit proiectul noului spital de la Sibiu, care ar costa 520 de milioane de euro, susţine PSD Sibiu.

Despre liberali, PSD mai afirmă că "au minţit pentru că, prin PNRR, Guvernul liberal Cîţu îşi asumase în scris faţă de Comisia Europeană că va construi 25 de unităţi spitaliceşti sau spitale noi, suma totală alocată prin PNRR fiind de 1,6 miliarde de euro".

"În condiţiile în care proiectul noului spital judeţean Sibiu ajunsese deja la un cost de aproximativ 520 de milioane de euro, era clar că, pentru a nu pune în pericol întreg PNRR-ul, acesta nu avea cum să primească finanţare. În cazul în care nu se realizau obiectivele din PNRR, respectiv cele minim 25 de unităţi spitaliceşti şi spitale noi, se pierdeau toţi banii din PNRR (1,6 miliarde de euro). Atunci când a fost publicată lista spitalelor a căror construcţie va fi finanţată prin PNRR, în loc să-şi recunoască greşeala, a fost mai uşor ca reprezentanţii PNL Sibiu să spună că PSD este de vină şi că domnul ministru Alexandru Rafila i-a descalificat voit. Un fals grosolan pentru că obiectivul de finanţare 'Construire spital judeţean de urgenţă Sibiu' a fost respins întrucât nu îndeplineşte criteriile de eligibilitate prevăzute în cadrul etapei I de evaluare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1237/2022. Subliniem faptul că Hotărârea de Guvern este adoptată şi semnată, conform legislaţiei în vigoare, de premierul României, (în cazul de faţă, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL). Lucrurile acestea au fost explicate pe larg şi de ministrul Sănătăţii, în răspunsul la contestaţia înaintată de Consiliul Judeţean Sibiu", se mai argumentează în comunicatul PSD Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

Tudor

Acum 2 luni

Duamna lăsați cearta și aveți grijă să măriți iar salariile în CJ. Așa ar face și ceilalți. Ce spital, voi să aveți ce trebuie! Pentru că putem!
Raspunde

Cichicean

Acum 2 luni

Pnl Sibiu este egal cu zero. Ne vedem in 2024 ........la vot.
Raspunde

D.m.

Acum 2 luni

cat mai e chiria pe martie duamna, la firma careia CJ a contractat lucrari si o favorizati ??
Raspunde

Alfrid Lickspittle

Acum 2 luni

Oaaauuu, neuronul singuratic mai emana inca ! PSD = PNL = escroci si tradatori !
Raspunde

Gigi

Acum 2 luni

Nu jungi la destinatie dacă te oprești să arunci cu pietre în fiecare câine care te latră, în schimb te oprești la fiecare stadiu nesemnificativ al unui proiect neterminat, să pui poze pe Facebook.
Raspunde

Zxgf

Acum 2 luni

cea mai incapabila conducere a CJ Sibiu de dupa revolutie incoace... Hotii strica Hotul (PSD contra PNL) si amandoi sunt mana in mana la proiectele ce aduc bani firmelor de casa doar ca este mai greu sa se inteleaga care prinde ciolanul mai mare. ATENTIE!!! la anul in 2024 ce veti vota Sibieni ca altfel iara mergem ca Racul inapoi ca inainte nu se mai poate cu astfel de nulitati politice
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

la ceat de IGNORANTA si INCOMPETENTA este nu se pune problema sa ajunga undeva!!!
Raspunde

Rob

Acum 2 luni

"Mergem înainte că înainte era mai bine." Până să săriți toți galbenii în sus, e un citat foarte democratic, nu are legătură cu psd. Stai așa, că acuma aveți voi. :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus