Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

15 ani de închisoare pentru tatăl care și-a asfixiat fiul după ce l-a bătut pentru că nu dormea

15 ani de închisoare pentru tatăl care și-a asfixiat fiul după ce l-a bătut pentru că nu dormea

Tribunalul Sibiu l-a condamnat la 15 ani de închisoare și la plata unor daune de 150.000 de euro pe Constantin Cuțitaru, bărbatul care la începutul anului trecut și-a ucis cel mai mare dintre cei doi fii, sufocându-l cu mâinile. Bărbatul nu a mai contestat sentința.

Este vorba de cazul petrecut la Brădeni în noaptea de 3 spre 4 februarie 2022, anunțat polițiștilor chiar de către Constantin Cuțitaru, care a sunat dimineața la 112 spunând că și-a găsit fiul de șase ani decedat.

În cadrul anchetei, procurorii au descoperit că, în ziua comiterii crimei, bărbatul și-a lăsat cei doi fii (de patru și, respectiv, șase ani) în grija bunicilor săi, pentru ca el să poată merge la barul din sat pentru a bea. ”Noaptea, în jurul orelor 00:30-01:00, după ce a consumat foarte mult alcool pe parcursul întregii zile, inculpatul, a mers la mama sa, pentru a-i aduce pe cei doi minori la domiciliul său, i-a trezit din somn, întrucât aceștia adormiseră”, a reținut judecătorul de caz al Tribunalului Sibiu.

Ajuns acasă, bărbatul s-a arătat revoltat de faptul că fiul său cel mare nu dormea, așa că a început să îl bată. ”Instanța va avea în vedere și cruzimea de care a dat dovadă inculpatul în comiterea faptei. Astfel, anterior uciderii propriului copil, inculpatul l-a supus pe acesta unei agresiuni severe, lovindu-l cu palmele peste faţă şi corp, cu pumnii în zona coastelor, dar și  cu o  curea peste tot corpul şi, desi copilul plângea şi îl ruga să nu îl mai lovească, acesta nu și-a încetat activitatea agresivă, ba mai mult, prin  compresiune cu mâna la nivelul orificiilor bucal şi nazal, i-a provocat o asfixie mecanică prin sufocare pentru a-l determina să tacă și să nu mai plângă”.

Crima s-a petrecut între ora 01:00 – 04:00, de față fiind și fiul cel mic (ambii copii au fost dați în grija lui, în urma despărțirii de soție). ”De asemenea, instanța va avea în vedere şi atitudinea inculpatului imediat după comiterea faptei care, după agresiunile l-a care și-a suspus propriul copil, a dormit până dimineața, fără să întreprindă vreo acțiune prin care să îl ajute pe minor, comportamentul său dovedind totală nepăsare şi lipsă de regret în raport de viața copilului său. Împrejurarea că inculpatul se afla sub influenta băuturilor alcoolice și că nu-și mai amintește cum s-au derulat faptele (aspect susținut de inculpat), nu este o scuză pentru cele întâmplate, ci este o dovadă de iresponsabilitate ieșită din comun în condițiile în care că și-a luat angajamentul că se va ocupa de creșterea și îngrijirea celor doi minori, refuzând să-i lase în grija mamei lor”, descrie judecătorul de caz.

Pe lângă pedeapsa de 15 ani de închisoare, Constantin Cuțitaru a fost condamnat și la plata unor daune morale în sumă de 100.000 de euro către mama copilului său și la alți 50.000 de euro, daune morale pentru fratele care a supraviețuit nopții de 3 spre patru februarie 2022. ”Inculpatul a fost de acord să achite integral către aceste părți civile sumele solicitate”, a mai consemnat instanța.

Constantin Cuțitaru nu a mai formulat apel împotriva sentinței dată pe fond. 

Citește și Un sibian a sunat la Poliție pentru a anunța decesul fiului său de șase ani. Trupul băiatului ar avea urme de violență

Sursa foto: Facebook / Costel Cuțitaru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Herr

Acum 1 an

15 ani?? Glont direct in Cap. Sa mai cheltuie statul 15 ani cu psihopatul asta,apoi iese peste vreo 7 ani și mai face ceva.Linsat direct!!!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Romania este stat criminal, traficheaza si accepta tacit crimele si abuzurile comise asupra copiilor.
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 1 an

Exista un dumnezeu, cica .. dar nu se baga, pentru ca .. nu intelegem noi .. Hai, la mai multe biserici ca lipsa educatiei doar creaza monstri care isi ucid copiii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus