Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
23°C

Proiectele Maratonului: Părinții din Gura Râului aleargă pentru a amenaja o sală de muzică copiilor din corul Concertino

Proiectele Maratonului: Părinții din Gura Râului aleargă pentru a amenaja o sală de muzică copiilor din corul Concertino

Asociația Părinților - Gura Râului s-a înscris în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu proiectul „Sala de muzică Concertino” prin care își propune să strângă bani pentru amenajarea și dotarea unui spațiu dedicat desfășurării activității muzicale a școlii, în școală funcționând un cor format din aproximativ 50 de elevi.

Corul „Concertino” a reprezentat școala în ultimii ani, ajungând să concerteze pe scene importante ale țării, fiind înscris în programul național „CantusMundi”. Prin intermediul acestui program și nu numai, corul a cântat alături de Corul Madrigal și Felicia Filip la Ateneul Român, Palatul Parlamentului, Opera Comică pentru copii. Corul are nevoie de un spațiu propice desfășurării activității, până acum desfășurându-și activitatea în diverse săli de clasă.

„Prin intermediul acestui proiect ne dorim să trezim interesul copiilor de a nu abandona școala și de a studia un instrument sau a cânta în cor, lucru care reprezintă o alternativă în alegerea unei cariere.

Studierea unui instrument muzical începând de la o vârstă fragedă conduce către o bună dezvoltare a personalității copiilor. De asemenea, aceștia beneficiază de un antrenament excelent al creierului, această activitate având și efecte terapeutice. Studiind muzica, copiii își dezvoltă chiar și capacitățile matematice. Prin memorarea notelor muzicale, a clapelor, a corzilor  și numărarea ritmului, aceștia își formează o gândire largă. Anumite studii au evidențiat faptul că studenții de la facultățile de artă obțin performanțe mai bune la materiile științelor exacte, comparativ cu cei care nu întreprind activități muzicale sau artistice”, arată Asociația Părinților din Gura Râului.

Vor să strângă 30.500 de lei 

Asociația vrea să strângă 30.500 de lei, bani din care vrea să cumpere instrumentele muzicale, să amenajeze spațiul destinat activității muzicale și să realizeze patru sesiuni pe lună pentru ca cei mici să poată  studia instrumentele pe o perioadă de 10 luni.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 48 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația Părinților - Școala Gura Râului & Școala Gimnazială „Aurel Decei” Gura Râului

Asociația Părinților - Școala Gura Râului este o asociație fondată în 2022, care și-a dorit să strângă comunitatea în jurul ei și să sprijine activ activitățile școlare, punând în prim plan desfășurarea educației în cele mai bune condiții posibile. Asociația își propune un parteneriat cu școala, autoritățile locale si antreprenori locali, pentru a oferi copiilor un mediu potrivit dezvoltării. În primul an de funcționare, Asociația Părinților a depus proiectul „Vrem la joacă afară” în cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2022, în urma căruia a reușit să strângă suma de 17.172 lei. Completând cu fonduri ale Asociației au îndeplinit obiectivul proiectului, acela de a construi un loc de joacă în curtea grădiniței.

Sursă foto: Maratonul Internațional Sibiu

Citește și: 

Un tron pe peron”. Prietenii Mocăniței aleargă la maraton pentru a construi o toaletă în gara din Cornățel: Când le zicem să meargă după tufiș, turiștii se uită cam ciudat la noi”

Proiectele Maratonului: Centrul Cultural Arab vrea să ofere cursuri gratuite de limba română pentru imigranții din Sibiu

Proiectele Maratonului: Salvamont Sibiu strânge bani pentru un echipament performant de salvare. 318 turiști accidentați anul trecut

Proiectele Maratonului: Sus Inima aleargă pentru a oferi mese calde bolnavilor de cancer

Proiectele Maratonului: Prietenii Berzelor strâng bani pentru a construi spații de îngrijire a căprioarelor

Proiectele Maratonului: Clubul Rotary Sibiu vrea să cumpere aparatură nouă pentru atelierul de panificație al Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum”

Proiectele Maratonului: Asociația Educatism aleargă pentru terapia copiilor cu autism

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus