Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Proiectele Maratonului: Prietenii Berzelor strâng bani pentru a construi spații de îngrijire a căprioarelor

Proiectele Maratonului: Prietenii Berzelor strâng bani pentru a construi spații de îngrijire a căprioarelor

Asociația Prietenii Berzelor participă în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect ce are drept scop strângerea de fonduri pentru construirea de spații pentru îngrijirea și reabilitarea căprioarelor.

Proiectul își propune construirea spațiilor necesare îngrijirii și recuperării căprioarelor care au nevoie de ajutor. Aici vor putea fi îngrijiți atât pui rămași orfani, cât și adulți răniți în urma accidentelor de mașină. În plus, fiecare spațiu va avea propria curte în care se vor planta diferiți arbuști, căprioarele având astfel spații de recuperare cât mai apropiate de natură. Doar anul trecut asociația a preluat 8 pui rămași orfani și 9 căprioare adulte rănite în accidentele rutiere de pe raza județului Sibiu.

„Noi mergem la toate accidentele de mașină care sunt pe raza județului Sibiu, când sunt căprioare lovite de mașină. Apoi, cu acordul fondurilor de vânătoare le luăm și le îngrijim. Ele reacționează destul de complicat la stres și au nevoie de câteva spații speciale unde să fie îngrijite. Plus că în fiecare primăvară sunt oameni care iau pui de căprioară din păduri, merg, se plimbă și găsesc pui de căprioară. Îi duc acasă, îi hrănesc necorespunzător și ajung la noi. Vrem să le facem un spațiu care să însemne acasă pentru ele”, a spus Miruna Gritu de la Prietenii Berzelor pentru Turnul Sfatului.

Suma pe care trebuie să o strângă asociația este de 15.000 de lei. Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 48 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația Prietenii Berzelor

Asociația Prietenii Berzelor a pornit la drum în anul 2007 dorind să vină în ajutorul berzelor rănite. Inițial la Cristian au primit ajutor berzele din localitate și localitățile vecine.

Treptat  asociația a început să preia berze rănite de pe întreg teritoriul țării. Din momentul înființării și până în prezent voluntarii asociației au îngrijit peste 800 de berze. Înțelegând importanța construirii suporturilor speciale pentru cuiburile berzelor pentru a le putea proteja de incendierea cuiburilor ca urmare a scurt-circuitelor asociația a început din anul 2004 să construiască inițial din fonduri proprii, iar ulterior prin diferite proiecte suporturi. Dar berzele au fost doar începutul poveștii.

Pentru că tot mai multe animale aveau nevoie de ajutor în grija asociației au ajuns ulii, bufnițe, șoimi, pescăruși, lebede, căprioare, arici, vulpi, porci mistreți dar și animale domestice abandonate sau chinuite (cai, măgari, capre sau oițe).

Sursă foto: Maratonul Internațional Sibiu

Citește și: 

„Un tron pe peron”. Prietenii Mocăniței aleargă la maraton pentru a construi o toaletă în gara din Cornățel: Când le zicem să meargă după tufiș, turiștii se uită cam ciudat la noi”

Proiectele Maratonului: Centrul Cultural Arab vrea să ofere cursuri gratuite de limba română pentru imigranții din Sibiu

Proiectele Maratonului: Salvamont Sibiu strânge bani pentru un echipament performant de salvare. 318 turiști accidentați anul trecut

Proiectele Maratonului: Sus Inima aleargă pentru a oferi mese calde bolnavilor de cancer

Proiectele Maratonului: Clubul Rotary Sibiu vrea să cumpere aparatură nouă pentru atelierul de panificație al Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Silviu

Acum 11 luni

Felicitari pentru tot ce faceti! Acum este randul nostru sa ajutam!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus