Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
23°C

Spitalul Județean Sibiu anunță creșterea numărului de paturi pentru pacienții COVID. Manager: „Nu este vorba despre o situație alarmantă”

Spitalul Județean Sibiu anunță creșterea numărului de paturi pentru pacienții COVID. Manager: „Nu este vorba despre o situație alarmantă”

Pentru că în ultimele zile numărul bolnavilor de COVID care au avut nevoie de spitalizare a crescut, Spitalul Județean din Sibiu anunță suplimentarea paturilor în zonele roșii. În acest sens, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a SCJU Sibiu pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de Covid-19. Peste 90 de cazuri noi au fost raportate în Sibiu, în ultimele 24 de ore. 

Conform noi structuri, numărul paturilor pentru spitalizarea pacienților Covid non - ATI în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase a crescut cu 12 ajungând la 35. În total, în toate secțiile spitalului care tratează pacienți infectați cu SARS CoV-2 sunt acum 59 de paturi. 35 de paturi sunt în Secția Clinică Boli Infecțioase, șase sunt în ATI - COVID  (corp modular 1), trei sunt pentru specialitățile chirurgicale – localizate în pavilionul chirurgical, 13 paturi Covid sunt pentru secțiile de Obstetrică-Ginecologie și 2 în ATI – Covid  Compartiment ATI – Obstetrică Ginecologie, (destinate exclusiv compartimentului menționat). 
Astfel, potrivit noii structuri temporare Spitalul Județean are 900 de paturi atât în secțiile verzi, cât și în zonele roșii. 

„Creșterea sau scăderea numărului de cazuri sunt lucruri normale, am putea spune chiar de rutină, în <viața> de zi cu zi a unui spital și mai ales a unei unități de mărimea și importanța SCJU Sibiu, care a fost și continuă să fie principalul vector în diagnosticarea și tratarea pacienților cu SARS-CoV2. Nu este vorba despre o situație alarmantă dar noi trebuie să fim permanent pregătiți, acesta fiind motivul acestei reorganizării  a capacității de internare din zona roșie”, a explicat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea. 

Potrivit reprezentanților DSP Sibiu, în ultimele 24 de ore au fost raportate 92 de noi cazuri de COVID 19, dintre care 28 sunt reinfecții. În momentul de față sunt 36 de pacienți infectați cu SARS CoV -2, în secțiile Spitalului Județean, iar alții șase sunt în stare gravă, la ATI. 

Medicii recomandă prudență pentru evitarea virozelor

În ceea ce privește conduita corectă pentru evitarea transmiterii oricărui tip de infecție respiratorie medicii recomandă sibienilor să fie în continuare prudenți, să nu se expună și să respecte un set de minimele măsuri de siguranță: 
 
· utilizarea în continuare a măștilor de protecție în spațiile foarte aglomerate; 
· monitorizarea atentă a stării de sănătate și prezentarea la medic în cadrul unor simptome severe de infecție respiratorie; 
· respectarea regulilor de igienă personală.
· Respectarea orarului de vizitare a pațienților și a conduitei în spital. 

De asemenea, reprezentanții spitalului recomandă cetățenilor ca, în cazul unor simptome ușoare, să contacteze medicul de familie pentru diagnosticare și tratament și doar în cazul unor simptome severe să se prezinte la Unitatea Primiri Urgențe. 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus