Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Trupa sibiană E-an-na, recompensată cu 4 DA la Românii au Talent. Săptămâna viitoare cântă în Oldies

Trupa sibiană E-an-na, recompensată cu 4 DA la Românii au Talent. Săptămâna viitoare cântă în Oldies

Vineri seară, formația sibiană E-an-na a putut fi vizionată la Românii au Talent, unde a primit 4 de DA din partea juriului, anunță impresarul trupei.

”Trupa sibiană E-an-na a apărut astăzi, 24 martie, la Românii au Talent, a primit 4 de DA din partea juriului și a trecut în etapa următoare. Vineri, pe 31 martie, aceștia vor lansa albumul lor “Alveolar” la Sibiu în Oldies Pub”, precizează acesta.

Trupa a fost lăudată de juriu, iar Dragoș Bucur și-a dorit să urce pe scenă și să cânte alături de artiști.

"Eu cred că sunt puțin dilii. Nu cred că sunteți cu toate țiglele pe casă. La un moment dat v-am invidiat și mă vedeam acolo”, a spus Dragoș înainte de a li se alătură pe scenă.

Cu doar o săptămână în urmă, E-an-na a lansat albumul ”Alveolar”.

”Alveolar descrie o introspecție care explorează micile refugii artistice de care dispunem într-o lume suprasaturată de griji și viteză, o lume care ne ostenește cu o sete nesfârșită pentru atenția noastră. În aceste mici alveole ne găsim sanctuarul și liniștea care ne îngăduie să creăm mai departe. Albumul a fost înregistrat în diferite părți ale țării, în condiții destul de dificile cauzate de pandemie, dar cu o hotărâre neclintită de a duce lumea E-an-na la următorul capitol din poveste”, declară Andrei Oltean, fondatorul trupei.

Vineri, 31 martie, sibienii vor susține concertul de lansare al noului lor material discografic în Oldies Pub Sibiu.

Despre E-an-na

Exprimându-se natural prin cântece de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale românești mai puțin cunoscute, E-an-na au reușit să adune o bază numeroasă de fani din toate colțurile Europei.

Au cântat la Wacken Open Air în 2017, au fost favoriții publicului la Eurovision România în 2022 și au ajuns în trending-ul românesc de pe Spotify și Youtube cu piese precum Ies, Malere sau Floare de Fier, totalizând milioane de ascultări.

Ce înseamnă E-an-na: Casa cerului

Trupa a fost concepută în Sibiu, iar acum are membri din toate colțurile țării: Sibiu, Cluj, Bucureșți, Iași, Brașov și Târgu Mureș, iar fiecare își pune amprenta asupra creațiilor artistice actuale, într-un fel sau altul.

Printre membrii trupei regăsim diverse meserii - IT-șți, designeri de jocuri, cercetători științifici, studenți și profesori de pian.

În sumeriana antică, numele trupei se traduce prin sintagma “casa cerului”. Era numele templului zieței Ishtar. În viziunea lor, ‘E-an-na’ reprezintă o lume pentru cei care nu își găsesc locul în lumea actuală, aceasta din urmă fiind entropică şi plină de gânduri negative.

Componența trupei

- Andrei “Solomonar” Oltean - voce, fluiere, cimpoi

- Andrei Piper - chitară

- Dragos Geomolean - chitară bass

- Ioana Popescu - clape

- Ovidiu "Cio" Ban - chitară

- Paul Cristian - tobe

- Roxana Amarandi - voce, vioară

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Carcotel

Acum 1 an

Gata, s-au lasat de manele si de eurovision si au inceput iar sa faca pe roacherii lu' peshte prajit?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus