Sâmbătă,
02.12.2023
Innorat
Acum
16°C

A dus ajutoarele strânse de sibieni în Siria. Fawzia Rehejeh: ”O experiență plină de durere și tristețe”. 1.500 de familii au fost ajutate cu produse de bază, după campania sibienilor

A dus ajutoarele strânse de sibieni în Siria. Fawzia Rehejeh: ”O experiență plină de durere și tristețe”. 1.500 de familii au fost ajutate cu produse de bază, după campania sibienilor

Sirianca Fawzia Rehejeh, stabilită în Sibiu de mai mulți ani, a condus prin Centrul Cultural Arab din Sibiu o campanie de strângere de fonduri pentru sirienii rămași fără nimic după cutremurul care a afectat această țară și Turcia, la începutul lunii februarie, din acest an.

Produsele și banii schimbați apoi în produse de maximă necesitate au ajuns la 1.500 de familii, spune Fawzia Rehejeh.

”Comunitatea locală din Sibiu, dar și românii din toată țara, s-au solidarizat extraordinar și astfel am reușit să adunăm donații prin care să ajutăm familiile care și-au pierdut locuințele sau au fost direct afectate de cutremure.

Săptămâna trecută am fost în Siria, unde am coordonat de la fața locului campania de achiționare de bunuri și produse, și pentru a organiza distribuirea pachetelor către cei care au cea mai mare nevoie de acestea”, relatează ea.

”Eu personal, și întreaga echipă a Centrului Cultural Arab din Sibiu, doresc să mulțumesc în numele tuturor celor care au primit ajutoare. Suntem recunoscători tuturor persoanelor care au donat către sinistrații sirieni. Vă mulțumim pentru susținere, generozitate și empatie. Oamenii de acolo au nevoie de ajutor pe termen lung” - Fawzia Rehejeh, Centrul Cultural Arab din Sibiu.

”O persoană obișnuită câștigă în Siria un salariu de 15 dolari pe lună”

Fawzia Rehejeh spune că a fost o experiență copleșitoare, sirienii fiind greu încercați după cutremurele de la începutul anului.

”Ce pot spune este că a fost o experiență copleșitoare. O experiență plină de durere și tristețe, dar și de bucuria de a putea ajuta. Oamenii din Siria sunt greu încercați de războiul care durează deja de 12 ani, peste care a venit sărăcia, iar acum au fost loviți și de cutremure. Ce s-a întâmplat în Siria este ceva de neimaginat. Generații întregi și-au părăsit țara și au devenit refugiați și imigranți în toată lumea.

Cei care au rămas în Siria continuă să sufere. Abia fac față provocărilor vieții de zi cu zi, pentru cei mai mulți dintre ei, viața este o luptă, de la a pune pe masă mâncare și alte produse de bază, până la a se descurca cu lipsa de curent, gaz și combustibil. O persoană obișnuită câștigă în Siria un salariu de 15 dolari pe lună. Suma aceasta, după cum vă puteți imagina, nu ajunge nici pentru acoperirea nevoilor elementare, cum ar fi alimente de bază”, povestește Fawzia Rehejeh. 

”Mulți oameni pe care i-am ajutat au plâns când au aflat că există persoane de pe alt continent care s-au gândit la ei și la necazurile prin care trec”

Spune că a fost în mai multe zone afectate de cutremur, unde mii de oameni au rămas fără case și acum așteaptă deciziile statului sirian pentru a-și vedea locuințele reconstruite.

”Alte persoane, ale căror locuințe au fost afectate de cutremur fără să fie distruse, au primit decizia de evacuare. Toate aceste persoane încă așteaptă să primească un ajutor. Nici nu vreau să îmi imaginez ce este în zonele de la granița cu Turcia, unde cutremurele au fost și mai devastatoare.

Prin banii donați de către români către Centrul Cultural Arab din Sibiu am reușit să oferim pachetele de bază pentru 1.500 de familii până acum. Mulți oameni pe care i-am ajutat au plâns când a aflat că există persoane de pe alt continent care s-au gândit la ei și la necazurile prin care trec, că românii s-au mobilizat pentru a-i ajuta, că au fost sensibili la suferința lor și că au făcut ceva pentru a îndrepta cumva nedreptatea care există în lume și în viață”, mai spune Fawzia Rehejeh.

Cine dorește să contribuie la campanie, o poate face donând 25 de lei în contul Centrului Cultural Arab din Sibiu:

Asociația Centrul Cultural Arab din Sibiu

Cont IBAN în lei: RO09BTRLRONCRT0598227401

Deschis la Banca Transilvania (BT)

Cont IBAN în EURO: RO56BTRLEURCRT0598227401

Deschis la Banca Transilvania (BT)

Prin Revolut: RO09BTRLRONCRT0598227401 (în lei) sau RO56BTRLEURCRT0598227401 (în EURO)

Adresa Centrului Cultural Arab: Calea Șurii Mici, nr. 84, ap. 20, Sibiu, jud. Sibiu, 550137.

Website: https://centrulculturalarab.com/

Sursa foto: Fawzia Rehejeh

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 7 luni

Mai degraba ii infundam, nu-i ajutam. Problema Siriei este si-a Romaniei; tirania, terorismul statal, si crima organizata institutionala.
Raspunde

Ana

Acum 7 luni

ma bucur sa vad un articol despre campania de intrajutorare la care si eu am contribuit cu o particica dar asta este o picatura intr-un ocean. In nord vestul Siriei sunt cei mai afectati si de cutremur dar si de cei 12 ani de razboi civil, tabere cu sute de mii de copii si mame care traiesc in corturi si care sunt uitati de lume. Regimul nu intra acolo cu ajutoare in ciuda faptului ca au primite sute de tone de ajutoare. Cum spunea mai sus domnul Emil ,tirania ,terorismul statal este adevarata problema .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus