Luni,
26.02.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Se caută ajutor pentru crearea unei noi hărți a Sibiului: în funcție de anul construirii imobilelor. ”Nu mă interesează ce job sau studii aveţi, ci doar să aveţi timp liber”

Se caută ajutor pentru crearea unei noi hărți a Sibiului: în funcție de anul construirii imobilelor. ”Nu mă interesează ce job sau studii aveţi, ci doar să aveţi timp liber”

Un piteștean realizează de cinci ani hărțile principalelor orașe din România în care subliniază anii de construcție ai imobilelor, numărul de etaje, relevee și alte asemenea detalii.

Spune că demersul, unic în România, i-ar putea ajuta în primul rând pe cei care vor să cumpere o locuință într-un bloc vechi. Dar care nu știu exact cât e de vechi.

”Sunt Teoalida din Ploieşti, îmi place să desenez, să scriu articole, să compun şi să analizez date, în special despre arhitectură, imobiliare şi industria auto”, se prezintă el pe site-ul hartablocuri.ro.

”Studiez arhitectura comunistă din 2005 şi pot identifica modelele blocurilor, estima anul construcţiei şi afla numărul de apartamente şi camere la 90% din blocuri folosind pozele din satelit + Google Street View. Tastez datele în Excel cu viteza de 60 blocuri pe oră şi le public pe această harta interactivă, puteţi consulta datele GRATUIT dând click pe blocuri unul câte unul, să mă ajutaţi cu date la blocurile unde acestea lipsesc sau sunt greşite”, spune el.

Ideal ar fi să găsească o persoană din Sibiu, pasionată de arhitectură

Proiectul a ajuns după cinci ani într-un impas, pentru că nu mai are timp să mărească baza de date a blocurilor. Harta Sibiului, de exemplu, este deocamdată cu foarte multe zone gri, în care cartiere întregi sunt lipsite de informații.

Teoalida spune că e dispus să plătească 5 cenți pentru fiecare bloc completat, oricui este interesat.

”Nu mă interesează ce job sau studii aveţi, ci doar să aveţi timp liber şi abilităţi ca ale mele de a recunoaşte modelele blocurilor. Descărcaţi sample Excel şi adăugaţi datele tehnice la 10-20 blocuri din zona voastră, ca în videourile mele, eu voi verifica şi dacă sunt corecte vă invit să faceţi întregul oraş. Vă dau acces la un Google Spreadsheet şi o hartă temporară ZeeMaps care se va actualiza automat la fiecare 5 ore să vedeţi rezultatul muncii voastre.

Nu pot angaja oameni full-time fiindcă veniturile generate de acest proiect sunt mici, mă bazez pe voluntari, dacă doriţi recompensă, vă ofer 5 centi per bloc la care completaţi datele + numele menţionat pe site”, spune el.

Spune că ideal ar fi să găsească o persoană din Sibiu, pasionată de arhitectură, care să preia munca de aici.

”Idealul ar fi să fie un om în fiecare oraș cu experiență similară cu a mea, care să cerceteze Google Streetview și să introducă datele în tabel, nu să-mi scrie zeci de persoane. Dacă îmi scrie un locatar din fiecare bloc, aș pierde o groaza de timp citind mesajele și adaugând datele”, explică el.

Astfel, cei interesați pot scrie pe chat-ul site-ului și pot intra în legătură cu administratorul său.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Bucurestean adoptat de Sibiu

Acum 10 luni

Ca proprietar de apt, simt ca acele date incalca gdpr. Informatii despre nr. Camerelor se pot lua doar de persoane autorizate sau cu procura ...de la cadastru\primarie ...Adica nu merg eu si iau pt. Oricine. Nu e legal, moral si etic chestia asta. Iar ca atitudine cand am 8ncecar sa ii explic... Urat. Teoalida sau cum se numeste persoana se crede mai inteligenta decat este
Raspunde

Sorin

Acum 10 luni

De acord cu bucureșteanul. Încalcă GDPR. Ar fi util ca un jurnalist al acestui site sa facă niște cercetări pe aspectul acesta. Sau dacă suntem mai mulți, sa ne consultam cu un avocat și sa vedem care sunt pașii, ca aparent proiectul merge înainte. Mai mult decât atât, omul se lauda pe anumite retele ca vinde aceste baze de date.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus