Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
20°C

Comisia Europeană, despre deciziile Ungariei și Poloniei de a interzice importul de cereale din Ucraina: „E inacceptabil”

Comisia Europeană, despre deciziile Ungariei și Poloniei de a interzice importul de cereale din Ucraina: „E inacceptabil”

Comisia Europeană a reacționat la deciziile Ungariei și Poloniei de a interzice importul de produse agricole din Ucraina. Bruxelles-ul subliniază că statele din UE nu au dreptul să ia decizii unilaterale care privesc politica comercială, aceasta fiind o prerogativă exclusivă a UE.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Ariana Podesta, a spus acest lucru într-un comentariu adresat agenției de știri poloneze PAP (sursa).

Potrivit lui Podesta, Comisia Europeană este la curent cu anunțul de către Polonia și Ungaria privind interzicerea importului de cereale și alte produse agricole din Ucraina. „Solicităm autorităților relevante din ambele țări să ofere informații suplimentare pentru a putea evalua aceste măsuri”, a spus aceasta. Ea a adăugat că „în acest context, trebuie subliniat că politica comercială ține de competența exclusivă a UE și, prin urmare, acțiunile unilaterale sunt inacceptabile”.

„În vremuri atât de dificile, este extrem de important să ne coordonăm și să cădem de acord asupra tuturor deciziilor din UE”, a adăugat reprezentantul Comisiei Europene.

Subiectul a fost discutat recent de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu prim-ministrul Poloniei Mateusz Morawiecki.

Sâmbătă, guvernul ungar a anunțat o interdicție temporară a importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina, în urma deciziei similare a Poloniei, transmite publicația Європейська правда. Înainte de aceasta, guvernul polonez a decis să interzică importul de cereale și alte produse agricole din Ucraina până la 30 iunie pentru a proteja sectorul agricol polonez.

Foto: Depositphotos

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: import cereale

Vizualizari: 1164

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Ungaria, Polonia si Bulgaria ar vrea doar sa exporte fara taxe in UE, nu sa importe.
Raspunde

Flo

Acum 1 an

Nu am inteles de ce ai pus si Bulgaria pe lista?!!?
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Parca era vorba ca tarile sarace mor de foame daca nu importa din Ucraina, de ce sa importe Europa?Stiu, e si pt tranzit si export apoi in alte tari. Dar atunci sa fie verificat ca e strict asa, ca nu raman cerealele in UE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus