Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ecologizare la Păltiniș: O tonă de gunoaie adunată de voluntari

Ecologizare la Păltiniș: O tonă de gunoaie adunată de voluntari

Cea de-a patra ediție a campaniei de ecologizare a traseelor de drumeție lansate în cadrul Programului „Anii Drumeției” s-a întors la Păltiniș, unde după nici 12 luni de la ultima ecologizare, voluntarii au reușit să strângă aproximativ o tonă de deșeuri.

Un grup de voluntari compus din iubitori ai muntelui, autorități județene și locale și actori din mediul privat au colaborat pentru a curăța deșeurile din zona Păltiniș: Zona Parcarea Oncești, Zona Izvor, Zona Casa de Piatră, Zona Cabana Nora. Evenimentul a continuat apoi cu o drumeție condusă  de către ghidul Dumitru Troancă pe traseul Păltiniș – Vf. Oncești – Poiana Lupilor – Drumul Șantei – Păltiniș.

                                                                                         

Drumețenia este un concept care îmbină utilul cu plăcutul, în cazul acesta mișcarea în aer liber cu o acțiune de ecologizare. Ediția aceasta a evenimentului a adunat 40 de voluntari, printre care și reprezentanți Colt Romania, Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, Povestea Calendarului, INOVI Smart Technologies, New Dental House.

Grupul a reușit să adune aproximativ 1000 kg de deșeuri, care au fost apoi preluate de partenerul evenimentului, compania Soma.

„Am acceptat invitația proiectului Anii Drumeției și am participat la această acțiune de ecologizare și, mai mult decât atât urmează să folosim o parte dintre deșeurile strânse, după ce le igienizăm, la atelierele de creație pe care le organizăm în locația noastră. Vorbim doar despre peturi, și cu siguranță doar despre cele care nu sunt într-o stare avansată de degradare. Este important să ne implicăm cât mai des în astfel de acțiuni, dar este și mai important să învățăm să strângem în urma noastră pentru a nu ajunge într-un timp scurt în aceeași situație.” – spune Ana Maria Damian, proprietară Povestea Calendarului.

Suntem la cea de-a patra Drumețenie și din păcate, la cea de-a doua organizată în zona Păltiniș într-un interval de nici 12 luni. Este trist că, am găsit aproximativ aceeași cantitate de gunoaie ca și data trecută. Am ales acest loc tocmai pentru a trage un semnal de alarmă referitor la aruncarea ilegală a deșeurilor și asupra faptului că este mai necesară prevenția și educarea decât acțiuni concrete de ecologizare”, declară Alexandru Hanea, coordonatorul Programului „Anii Drumeției”.

Prin „Anii Drumeției” iubitorii naturii doresc  să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește depozitarea ilegală a deșeurilor, fie aceste biodegradabile sau nu, și impactul negativ pe care îl au asupra mediului înconjurător și animalelor sălbatice.

Echipa ”Anii Drumeției” îi sfătuiește atât pe turiști cât și pe localnici să arunce ambalajele, resturile de mâncare și țigările doar în spațiile special amenajate, iar, acolo unde acestea nu există, să aibă mereu la îndemână un sac de gunoi în care să strângă deșeurile, în special când ies în natură.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Ion

Acum 11 luni

Intreb, nu dau cu parul- cosuri de gunoi a pus primaria Sibiu in Paltinis ? Tot asa de multe ca in Sibiu ?
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 11 luni

Daca primăria nu a pus coșuri de gunoi(incompetenta)asta nu înseamnă că avem dreptul să aruncăm gunoiul unde ne vine sau ne place noua.E vorba de educație,de cei 7ani de acasă care nu ii mai găsim din păcate cam la nimeni.Ia-ti gunoiul,baga-l in buzunar,mașină,etc și arunca-l acasă sau la primul tomberon.
Raspunde

Emil

Acum 11 luni

Ca-n predicile calugarului Rasputin care spunea maicutelor ca intai trebuie savarsit pacatul pentru a te putea curata de el.
Raspunde

Un sibian

Acum 11 luni

FELICITARI!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus