Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

Cuvântul Pele a fost inclus în dicţionar şi înseamnă „ieşit din comun”

Cuvântul Pele a fost inclus în dicţionar şi înseamnă „ieşit din comun”

Cuvântul Pele, numele legendarului fotbalist brazilian care a decedat la finele anului trecut, a fost inclus în ediţia portugheză a dicţionarului Michaelis şi defineşte pe "cineva ieşit din comun", informează Reuters, citat de Agerpres.

La începutul acestei luni, Fundaţia Pele şi Sportv au lansată campania "Pele în dicţionar", pentru a aduce un omagiu celui considerat "regele" fotbalului şi, după ce petiţia online a strâns peste 100.0000 de semnături, numele fostului căpitan al Selecao a fost inclus în dicţionarul Michaelis.

'Pele adj m+f sm+f - Acela sau cineva care este ieşit din comun, care în virtutea calităţii sale, valorii sau superiorităţii nu poate fi egalat de nimic sau de nimeni, exact ca Pele", se precizează în definiţia din dicţionar, care a fost dezvăluită miercuri, cu ocazia evenimentului Summit Sports de la Pacaembu (Brazilia).

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca fotbalist sub numele de Pele, este singurul jucător din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială, fiind considerat unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile la nivel planetar.

Familia lui Pele a primit cu această ocazie o plachetă care marchează acest moment, iar Michaelis l-a inclus deja în ediţia sa digitală, urmând ca definiţia să fie inclusă şi în următoarea versiune tipărită a dicţionarului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus