Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Cuvântul Pele a fost inclus în dicţionar şi înseamnă „ieşit din comun”

Cuvântul Pele a fost inclus în dicţionar şi înseamnă „ieşit din comun”

Cuvântul Pele, numele legendarului fotbalist brazilian care a decedat la finele anului trecut, a fost inclus în ediţia portugheză a dicţionarului Michaelis şi defineşte pe "cineva ieşit din comun", informează Reuters, citat de Agerpres.

La începutul acestei luni, Fundaţia Pele şi Sportv au lansată campania "Pele în dicţionar", pentru a aduce un omagiu celui considerat "regele" fotbalului şi, după ce petiţia online a strâns peste 100.0000 de semnături, numele fostului căpitan al Selecao a fost inclus în dicţionarul Michaelis.

'Pele adj m+f sm+f - Acela sau cineva care este ieşit din comun, care în virtutea calităţii sale, valorii sau superiorităţii nu poate fi egalat de nimic sau de nimeni, exact ca Pele", se precizează în definiţia din dicţionar, care a fost dezvăluită miercuri, cu ocazia evenimentului Summit Sports de la Pacaembu (Brazilia).

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca fotbalist sub numele de Pele, este singurul jucător din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială, fiind considerat unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile la nivel planetar.

Familia lui Pele a primit cu această ocazie o plachetă care marchează acest moment, iar Michaelis l-a inclus deja în ediţia sa digitală, urmând ca definiţia să fie inclusă şi în următoarea versiune tipărită a dicţionarului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus