Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
23°C

Un centru educațional de „promovare a păcii” ar putea fi construit la Sibiu. „Să vedem unde vom găsi uşile deschise pentru această iniţiativă”

Un centru educațional de „promovare a păcii” ar putea fi construit la Sibiu. „Să vedem unde vom găsi uşile deschise pentru această iniţiativă”

Reprezentanţii asociaţiilor de hostelling din Germania şi România anunță intenția de a înfiinţa un Centru Educaţional de promovare a păcii, unde tineri din toată ţara vor putea învăţa despre tragedii ale istoriei sau despre metode de prevenire a conflictelor, vor face sport şi vor participa la seminarii internaţionale.

Preşedintele "Romanian Hostelling" - Asociaţia pentru Drumeţii şi Tabere de Tineret, Volker Reiter, s-a aflat în acest sens la Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai asociaţiei de hostelling din Germania, "The German Youth Hostel Association" - Deutsches Jugendherbergswerk, unde au purtat discuţii despre înfiinţarea acestui centru. Aceștia au discutat cu și ambasadorul Germaniei la Bucureşti, care "s-a arătat încântat de această idee", a precizat pentru Agerpres Volker Reiter.

„Eu sunt sunt preşedinte din 2014, când s-a şi înfiinţat Romanian Hostelling" - Asociaţia pentru Drumeţii şi Tabere de Tineret, cu sprijinul Asociaţiei Deutsches Jugendherbergswerk din Germania. "Romanian Hostelling" are la ora actuală 8 hoteluri partenere, printre care unul se află şi la Sighişoara - la Burg-Hostel, şi avem în zona de centru încă opt locaţii partenere unde se desfăşoară tabere de tineret şi turism şcolar. Ne aflăm aici pentru a face primii paşi pentru a înfiinţa un Centru Educaţional de promovare a păcii în societate, deci o locaţie unde avem şi 150 de locuri de cazare, săli de seminarii, unde există un program educaţional, unde tinerii pot învăţa de exemplu despre istoria Holocaustului despre metode de prevenire a conflictelor şi astfel de probleme", a explicat Volker Reiter.

„Avem totodată discuţii la Sibiu cu preşedintele Forumului German, apoi vom discuta la Timişoara cu primarul Dominic Fritz. Ca variante de lucru ne gândim la vestul sau centrul ţării, cred că Sibiu, Braşov sau Timişoara, şi să vedem unde vom găsi şi uşile deschise pentru această iniţiativă. Acest centru educaţional va fi unul modern şi un prim pas pentru dezvoltarea unei reţele în toată ţara. Ambasadorul Germaniei a fost încântat, şi el, când a fost copil, a fost cazat în astfel de structuri", a spus Volker Reiter.

Pentru viitor, reprezentanţii hostelling-ului din România şi Germania se gândesc la un parteneriat cu ministerele Educaţiei şi Tineretului şi Sportului. "Am avut mai multe discuţii şi cu Ministerul Educaţiei, acum mai mulţi ani, şi cu Ministerul Tineretului. Legislaţia nu este armonizată şi nu prea există dialog interministerial. În viitor, să sperăm!", a transmis Volker Reiter, citat de Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 713

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Marius

Acum 5 luni

Cum se va face promovarea pacii, cu exceptia sloganelor care nu inseamna ceva? Pace prin razboi? Prin anihilarea inamicului desemnat ce cineva?
Raspunde

Rostogan

Acum 5 luni

Tare mi-e ca taberele astea vor promova (si) celebrele metode ale miscarii "Flower power" din anii 60-70.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus