Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Concert cu o vioară Stradivarius din 1729 la Biserica Ursulinelor. Violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica revin la Sibiu

Concert cu o vioară Stradivarius din 1729 la Biserica Ursulinelor. Violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica revin la Sibiu

Sibienii sunt așteptați sâmbătă, 6 mai, de la ora 18:30, la un concert susținut de violonist român Răzvan Stoica la vioara Stradivarius ex Ernst 1729 și eminenta pianistă Andreea Stoica.

Concertul are loc în cadrul Turneului Național Baroque Tour, repertoriul fiind unul alcătuit din piese compuse în urmă cu 250 de ani.

Citește și: Turneul „Stradivarius Opera” ajunge săptămâna viitoare la Sibiu. „Dragostea pentru muzică ne unește sufletele”

„Împreună cu sora mea, pianista Andreea Stoica, ne bucurăm să revenim alături de publicul din România cu proiectul național Baroque Tour, în cadrul căruia veți putea asculta câteva dintre cele mai apreciate și inedite lucrări ale unor compozitori din secolul al XVII-lea.

Programul pe care îl propunem include Ciaccona pentru vioară și pian de Thomasso Vitali, Sonata în mi minor „D'amore” de Francesco Maria Veracini, Sonata în sol minor de Giuseppe Tartini, Preludiu și Allegro de Gaetano Pugnani și Suita în stil vechi pentru vioară și pian de Alfred Schnittke”, arată Răzvan Stoica.

Răzvan Stoica este unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști ai timpului nostru. A evoluat ca solist alături de dirijori și orchestre de renume mondial și a obținut peste 24 de premii naționale și internaționale la competiții prestigioase, dintre care amintim obținerea Marelui Premiu al concursului “Strad Prize” (Salzburg, Austria) în anul 2013, concurs în urma căruia i-a fost oferită o vioară Antonius Stradivarius 1729.

Andreea Stoica este pianistă și în cariera solistică a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. La fiecare apariție a obținut diverse premii și critici pozitive privind interpretarea sensibilă și tehnica pianistică impecabilă. De altfel, artista dovedește de fiecare dată muzicalitatea înnăscută prin abordarea unui repertoriu divers, maniera de execuție a partiturii fiind perfect adaptată stilului componistic.

Rezervări se vor putea face aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus