Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
23°C

Scriitoarea și scenarista Doina Ruști vine la Sibiu. Cititorii o pot întâlni la librăria Humanitas

Scriitoarea și scenarista Doina Ruști vine la Sibiu. Cititorii o pot întâlni la librăria Humanitas

Scriitoarea Doina Ruști se va afla săptămâna viitoare la Sibiu unde va avea mai multe întâlniri legate de apariția cărții „Depravatul din Gorgani: alte 52 de ciudățenii”, apărut recent, la editura Litera. Astfel, marți, 16 mai, de la ora 12.00 se va afla la Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu pentru o discuție pe tema „cum se scrie o poveste”.

De la ora 15.00 va avea o întâlnire cu studenții la Facultatea de Litere a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, pentru un atelier pe tema „geografia literară în romanele Doinei Ruști”, iar de la ora 18.00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” va avea o întâlnire cu cititorii. Tema întâlnirii este „artele depravării în veacul fanariot”. Alături de scriitoare se vor afla lector univ. dr. Alina Bako (ULBS ) și Petru Trăscăian. Moderator va fi prof. Andra Tischer.

„Întâlnirea este prilejuită de recenta apariție a volumului de povestiri „Depravatul din Gorgani: alte 52 de ciudățenii”, transmit organizatorii. 

Doina Ruști, prozatoare de referință, cu certă contribuție atât în neogotic, cât și în în realismul psihologic, apreciată pentru originalitate și erudiție epică, a scris trilogia fanariotă, (Homeric, Mâța Vinerii, și Manuscrisul fanariot) și romane cu miză socială puternică: Fantoma din moară, Lizoanca, Logodnica etc. 

Cel mai recent roman al său este Paturi oculte (2020), urmat de două volume de povestiri: Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot și Depravatul din Gorgani: alte 52 de ciudățenii.

Traduse în numeroase limbi, inclusiv în chineză, scrierile sale s-au bucurat de exegeze și de recenzii laudative în publicații internaționale. Printre altele, a primit Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România/2008 și Premiul Ion Creangă, al Academiei Române/2009.

Doina Ruști coordonează colecția Biblioteca de Proză Contemporană, la Editura Litera, este scenaristă și ține cursuri de scriere creativă la Universitatea din București.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 4 luni

Degeaba vine in Sibiu daca nu vede casa memorabila a medicului de la Cotroceni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus