Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
26°C

Expoziția „Dor” la sediul primăriei. Printre artişti, Ioana Urdea, arhitectul şef al Sibiului

Expoziția „Dor” la sediul primăriei. Printre artişti, Ioana Urdea, arhitectul şef al Sibiului

Iubitorii de artă au ocazia să vadă la Centrul de Informare Turistică din centrul istoric al municipiului o expoziţie intitulată ''Dor'', cu 21 de lucrări de pictură şi grafică (inclusiv digitală) semnate de colectivul ROD, format din cursanţi şi absolvenţi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Ilie Micu" din Sibiu, a declarat coordonatorul proiectului, profesorul de pictură şi grafică, Cătălin Precup.

"Dragi sibieni sunteţi invitaţi la expoziţia colectivului 'ROD' care se ţine la sala mare de expoziţii a Primăriei Municipiului Sibiu - Centrul de Informare Turistică, intrarea din Piaţa Mare, între 8 şi 19 mai. Programul este de luni până vineri, de la ora 9,00 la 17,00 şi în weekend de la ora 9,00 la ora 13,00", a declarat Cătălin Precup, cu prilejul vernisajului expoziţiei, potrivit Agerpres.

Lucrările sunt semnate de Daniela Aron, Ciprian Badiu, Dariana Baltador, Isabella Beatrice Călugăru, Ileana Comşa, Anca Costea, Ina Cristea, Felicia Drăghici, Patricia Drăghiciu, Ovidiu Dorin Hulea, Florentin Logigan, Claudiu Peţa, Oana Bogorin-Predescu, Marilena Popa, Lenuţa Sandu, Andrei Ştefan Stăvaru, Antonia Topîrcean şi de Ioana Urdea, arhitect şef al municipiului Sibiu.

"Eu am optat să parcurg şi această etapă, cursurile Şcolii Populare de Artă, pentru că îmi completează foarte mult experienţa pe care am acumulat-o în anii de facultate. (...) Recomand celor care vor să se apuce de un hobby, cum suntem noi cu pictura, să înceapă cu nişte cursuri într-un cadru organizat", a declarat arhitectul şef al municipiului Sibiu, Ioana Urdea, elevă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sibiu.

Ea a prezentat în expoziţia "Dor" un tablou care înfăţişează un simbol al municipiului, Turnul Sfatului, şi a ales şi să "aducă mai aproape" în lucrarea ei una din atracţiile turistice ale judeţului, munţii Făgăraş, care în realitate nu pot fi zăriţi din centrul istoric. 

foto ROD/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus