Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
28°C

Băncile din Canada au pus probleme închirierii bicicletelor Primăriei din Sibiu

Băncile din Canada au pus probleme închirierii bicicletelor Primăriei din Sibiu

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, spune că problemele de la începutul punerii în funcțiune a sistemului Sibiu Bike City s-au datorat conectivității greoaie între instituțiile bancare din Canada – prin care sunt realizate încasările – și cele din Uniunea Europeană. Problemele au fost rezolvate peste iarnă, mai susține edilul.

„La început a funcționat destul de dificil, deoarece băncile prin care se făceau plata nu erau din Uniunea Europeană, erau din Canada (sistemul aplicat la Sibiu este realizat în Canada – n.r.). Deci a trebuit să se găsească o colaborare între băncile din România și cele din Canada. Peste iarnă, bicicletele nu s-au folosit și în această perioadă s-au pus de acord cei care trebuiau și acum sistemul funcționează impecabil și vrem să îl extindem”, a anunțat Astrid Fodor, primarul Sibiului, într-o conferință dedicată mobilității verzi, organizată de Agenția de Dezvoltare Regională Centru.

Ea a fost întrebată de reprezentanții administrației din Alba Iulia – unde este în curs de implementare un sistem similar - dacă mai sunt și alte probleme în operarea sistemului Sibiu Bike City. „Singurul serviciu externalizat este cel pentru repararea bicicletelor, deoarece, constant – una, două, trei – trebuie reparate. Pentru că așa se întâmplă, când ceva nu îți aparține: o mare parte din cei care le utilizează nu au grijă. Probleme au mai fost cu acele triciclete pentru persoanele cu dizabilități: mulți tineri au crezut că sunt pentru ei, să se distreze. Le-au folosit, făceau spectacol, dar ne-au ajutat camerele video, i-am identificat pe cei mai mulți. Și prin faptul că avem bunul obicei de a publica aceste imagini pe site-ul nostru, a încetat această problemă. Când văd că cineva îi monitorizează, oamenii respectă regulile”, a arătat Fodor. Prin „monitorizare”, Astrid Fodor a arătat reprezentanții administrației îi depistează și pe cei care nu aduc înapoi bicicletele ori le abandonează aiurea.

„Deja imaginea orașului se schimbă și mă bucur că sunt folosite. Traficul e atât de blocat uneori încât cu bicicleta ajungi mult mai repede unde și-ai propus”, Astrid Fodor

Primarul Sibiului a arătat că punerea în funcțiune a sistemului Sibiu Bike City – prin care din 40 de stații amplasate în oraș pot fi închiriate aproximativ 540 de biciclete – a venit ca un lucru normal. „Sibiul este un oraș în care de când a fost inventată bicicleta a fost utilizată. După aceea, s-a uitat ce înseamnă să mergi cu bicicleta. Dar este un oraș potrivit pentru bicicletă și așa s-a născut proiectul Sibiu Bike City”.

Citește și O săptămână prin Sibiu doar cu bicicletele Primăriei. Șase lucruri bune și mai puțin bune

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Xcngf

Acum 11 luni

dar cu trotinetele aruncate peste tot cand veti realiza o reglementare cu spatii amenajate din care poti fi luate si lasate la final in fiecare zona a sibiului nu asa cum este acum cand te impiedici de ele la tot pasul si stau aruncate in tot felul de locuri si pozitii... Pe cand piste de biciclete reale nu mascariciuri de 1m sau de 0.5m de pe marginea drumului super riscante si prost facute cu canale in care risti sa iti blochezi/spargi rotile si altele care nu pot fi vazute de la geamul unui birou al primariei din Piata Mare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus