Duminică,
05.05.2024
Innorat
Acum
12°C

„Ziua Încrederii” marcată cu schimb de bune practici și invitați speciali la CSEI Turnu Roșu

„Ziua Încrederii” marcată cu schimb de bune practici și invitați speciali la CSEI Turnu Roșu

Vineri, 12 mai, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a găzduit o serie de evenimente importante. Printre acestea s-au numărat Ziua Încrederii, organizată în cadrul programului Școala Încrederii, program care a fost implementat cu succes începând din luna septembrie 2022. De asemenea, a avut loc și Cercul pedagogic „Dezvoltarea Competențelor Profesionale ale Cadrelor Didactice din Învățământul Special și Special Integrat" destinat profesorilor, precum și un „Schimb de bune practici” adresat personalului didactic auxiliar.

În această zi specială i-au avut alături pe colegii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș,  județul Brașov.

Colaborarea interșcolară a creat o oportunitate unică pentru schimbul de experiențe și cunoștințe între cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, încurajând dezvoltarea și promovarea metodelor educaționale eficiente în contextul educației incluzive”, spune prof. Mihaela Miron, directorul centrului. 

Ziua a început cu o prezentare a proiectului Școala Încrederii. Doamna director, prof. Miron Mihaela, împreună cu profesorii din Echipa Încrederii au prezentat invitaților programul și activitățile desfășurate în acest an la unitatea noastră. Programul a continuat cu o serie de ateliere, în care elevii au lucrat în echipele Copacul Încrederii, Brățările Prieteniei, Sport-Încredere-Prietenie și Aleea Încrederii.

Ziua Încrederii a adus bucurie și entuziasm în rândul elevilor, profesorilor și invitaților. Activitățile/atelierele au fost concepute pentru a spori încrederea elevilor în propriul potențial, oferindu-le oportunitatea de a se exprima și de a-și dezvolta abilitățile într-un mediu prietenos și susținător. Pe parcursul zilei s-au desfășurat activități  menite să promoveze incluziunea și să consolideze legăturile între toți participanții.

După încheierea programului Școala Încrederii, profesorii și personalul didactic auxiliar au continuat cu activitățile planificate în cadrul Cercului Pedagogic „Dezvoltarea Competențelor Profesionale ale Cadrelor Didactice din Învățământul Special și Special Integrat" și a „Schimbului de Bune Practici”. Această inițiativă a facilitat schimbul de idei, metodologii și resurse educaționale, contribuind la creșterea calității procesului de învățământ în școlile incluzive.

În același timp, schimbul de bune practici adresat personalului didactic auxiliar a reprezentat un moment important de învățare și colaborare. Participanții au avut ocazia să împărtășească experiențele lor, să descopere strategii eficiente și să dezvolte abilități noi în domeniul asistenței educaționale.

La finalul zilei, toți participanții au plecat acasă îmbogățiți de această minunată experiență și încrezători în propriul potențial.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus