Vineri,
22.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Muzeul Astra are logo și site nou. Ciprian Ștefan: „Logo-ul este inspirat din cele mai vechi timpuri”

Muzeul Astra are logo și site nou. Ciprian Ștefan: „Logo-ul este inspirat din cele mai vechi timpuri”

Începând de vineri, 12 mai, Muzeul Astra are o nouă identitate vizuală. Directorul Complexului Național Muzeal Astra, Ciprian Ștefan, a prezentat într-o conferință de presă noul logo al muzeului, dar și noul site.

Logo-ul este alcătuit din culorile alb și albastru și cuprinde două dintre cele mai vechi simboluri: torsada și dintele de lup.

„Am schimbat logo-ul muzeului, am schimbat site-ul muzeului. Logo-ul muzeului pare simplu, dar este foarte dens. Logo-ul muzeului este inspirat din cele mai vechi timpuri. Sunt două elemente decorative care se găsesc pe ceramica din neolitic, pe textilele din perioada medievală, pe lemnul din perioada medievală până în contemporaneitate. Vorbim de motivul dintelui de lup și motivul torsadei. Cele două motive le găsim în special în lemn pe porțile gospodăriilor din Ardeal până în Oltenia, din Crișana până în Dobrogea. Practic, reprezintă chintesența crezului celor care locuiesc pe aceste meleaguri față de protecție, divinitate și frumos, iar noi în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului gestionăm moștenirea întregii Românii, suntem o mică Românie.

Ne trebuia acest logo pentru că ilustrează și altceva decât motivele de care v-am vorbit, ilustrează acoperișul, protecția, dezvoltarea, ceea ce înseamnă green-ul, verdele, plierea pe noile tendințe, pe ceea ce înseamnă schimbările climatice pe care le simțim, nu trebuie să le contestăm pentru că există”, a declarat Ciprian Ștefan, directorul Muzeului Astra. 

Alb și albastru

Logo-ul actual este alcătuit din două culori, alb și albastru, fiecare având o însemnătate aparte, a mai detaliat directorul instituției.

„Vorbim de două culori, alb și albastru. Albastru înseamnă multe, începând de la apă terminând cu infinitul, albul înseamnă puritate, ceea ce în ruralitatea din România exista și se respecta cu sfințenie. Nu ne-am abătut de la misiunea noastră, ci cumva am dezvoltat-o, am adus-o în contemporaneitate și vrem să o transmitem în felul acesta spre publicul vizitator, să înțeleagă de ce muzeul intră într-o etapă de dezvoltare, într-o nouă etapă de comunicare”, a spus acesta. 

Cine a făcut rebranding-ul  

Pentru realizarea site-ului și a logo-uluI, Muzeul Astra a lucrat cu o companie privată.

„Am lucrat cu o companie privată, Coffe House, o echipă de tineri foarte dinamici, foarte buni, aplicați și care au și simțit și simt muzeul pentru că altfel riscam să întrăm într-o zonă a artificialului, ei au lucrat atât pentru manualul de rebranding, dar și pentru site-ul muzeului Astra. O să avem inclusiv în galeriile de artă populară obiecte care pot fi exploatate comercial pentru că logo-ul este foarte frumos, stă foarte bine pe o șapcă, pe un tricou, pe o plasă”, a mai precizat acesta.

Noul site este disponibil în limba română, iar în curând vom putea accesa și o variantă în limba engleză.

„Am schimbat și site-ul muzeului, este unul mult mai prietenos, deocamdată este în limba română, urmează în curând și în limba engleză. Urmează, de asemenea, și lansarea unui magazin online”, a concluzionat acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

O logomănie

Acum 4 luni

Ok, orice grafician cu un computer poate să deseneze un logo. Dar să rugăm reporterii de la TS să-l întrebe pe dl Ciprian Ștefan ce reprezintă acest logo ?
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

Muzeul se numește Comlexul Național Muzeal ASTRA, cum poți schimba o denumire?! Dl Ștefan poți face multe, dar s a schimbat și denumirea Muzeului?!
Raspunde

Ha ha

Acum 4 luni

E bun Cei de la Brukenthal s au mișcat mai rapid în ceea ce înseamnă rebranding. Dar e bine și acum. Apropo dl Ciprian un muzeu a dispărut din Sibiu, nu ne spuneți nimic?
Raspunde

Toma

Acum 4 luni

Puteți să vă faceți logo,site,puteți să vă lăsați plete până la brâu sau să vă radeti in cap ori să aveți mustăți răsucite-pentru noi veți rămâne acelasi:omul care ne minte,ne fură si care ne-a alungat din muzeu in aceste vremuri deosebit de grele!Degeaba vă scremeti să găsiți tertipuri de a ne spolia in continuare,nu putem intra in jocul păgubos pe care-l faceți cu noi!Este total nedrept să plătești sume uriașe total nejustificate!ASTRA nu are nimic in plus față de edificiile similare din Bucuresti,Cluj sau Timisoara;doar prețuri mai mult decât duble!
Raspunde

Cosmin

Acum 4 luni

"...logo și site nou"??? Cred că ai vrut să spui "logo și site noi", fiind vorba de un substantiv multiplu. Încă o "perlă" marca Turnul Sfatului, ca și în cazul articolului despre deschiderea celor 3 grădinițe noi. Numai bine!
Raspunde

Adi

Acum 4 luni

Ați alungat sibienii din muzeul lor, incompetenților. Mai mult decât orice, Muzeul Satului a fost dintotdeauna un loc de promenada pentru locuitorii orașului care și asa suferă de lipsa parcurilor și spatiilor verzi. Ați dublat prețul abonamentului de la un an la altul, iar acum vedeți în weekend ca parcările care pana anul trecut erau arhipline, sunt aproape goale. Ce justificare aveți pentru asta? Voi în loc sa reduceți abonamentele pentru sibienii care contribuie la bugetul local și implicit și la bugetul vostru și sa ii atrageți în număr cât mai mare la activități în cadrul muzeului, unde sa plătească în mod voluntar în plus pentru ceva ce oferiți în plus, ati ales cea mai ciobaneasca și imbecila încercare de a mai stoarce bani în plus, dublarea prețului. Ei, uite că nu va merge, idioților și pe măsură ce numărul de turiști în orașul asta din ce în ce mai trist se împuținează, o sa ajungeți și voi ca muzeul Brukenthal sa va plângeți de milă și sa cerșiti bani pentru salarii de la bugetul local, ca nu va mai calcă pragul nici dracu'
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus