Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Alegeri în Turcia: Erdogan, pe primul loc după numărarea a aproape jumătate din buletinele de vot

Alegeri în Turcia: Erdogan, pe primul loc după numărarea a aproape jumătate din buletinele de vot

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se clasează pe primul loc în alegerile prezidenţiale, duminică seara, după numărarea aproape jumătate din buletinele de vot, potrivit presei oficiale, relatează AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele Erdogan, aflat la putere de 20 de ani, deţine în această etapă 52,3% din voturi faţă de 41,82%, cât a obţinut contracandidatul său Kemal Kiliçdaroglu, conform rezultatelor încă provizorii raportate de agenţia de presă turcă Anadolu, după numărarea a 45,68% din voturi.

Cele aproximativ 200.000 de secţii de votare din Turcia s-au închis duminică la ora locală 17:00 (14:00 GMT) după ce au primit fără incidente semnificative o mulţime de alegători, chemaţi să-l aleagă pe cel de-al treisprezecelea preşedinte al Republicii şi să reînnoiască parlamentul

Electoratul din Turcia a votat duminică în cadrul unora dintre cele mai importante alegeri din istoria modernă de 100 de ani a ţării, alegeri care l-ar putea înlătura pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan după două decenii petrecute la putere, notează Reuters.

Votul va decide nu doar cine va conduce Turcia, ci şi cum va fi guvernată ţara, cum va fi condusă economia într-un context de criză profundă a costului vieţii, şi care va fi politica sa externă, care a luat turnuri neaşteptate.

Sondajele preelectorale îi dau principalului contracandidat al lui Erdogan, Kemal Kilicdaroglu, care conduce o alianţă de şase partide de opoziţie, un uşor avans, însă, dacă niciunul dintre ei nu va obţine peste 50% din voturi, un tur decisiv va avea loc peste două săptămâni, pe 28 mai.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus