Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Liceul Carol I face înscrieri în clasa pregătitoare. Sunt 22 de locuri în „Clasa Albinuțelor”

Liceul Carol I face înscrieri în clasa pregătitoare. Sunt 22 de locuri în „Clasa Albinuțelor”

Liceul de Construcții și Arhitectură „Carol I” face înscrieri pentru clasa pregătitoare, anunță reprezentanții Mitropoliei Sibiu. Este vorba despre o clasă cu 22 de locuri într-un mediu plăcut cu facilități complete, copiii fiind pe mâinile unui personal calificat. Pe lângă cursurile de la clasă sunt propuse și activități extrașcolare cum sunt cursurile de dans, cercul de pictură, jocuri sportive sau cursuri de înot. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației înscrierile sunt în desfășurare și dosare mai pot fi depuse până în data de 18 mai, inclusiv.   

La Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiu au investit în reamenajarea a patru clase pentru învățământul primar, două dintre aceste clase funcționând deja din anul școlar 2021 – 2022 pentru elevii de clasă pregătitoare. Astfel, se fac și anul acesta înscrieri în clasa pregătitoare fiind puse la dispoziție 22 de locuri în clasa albinuțelor.

Pentru înscriere este nevoie de o copie a actului de identitate a părintelui/tutorelui și o copie a certificatului de naștere al copilului. Aceste copii trebuie însoțite și de actele originale.

De asemenea, este nevoie de o copie a recomandării de  înscriere în clasa pregătitoare eliberată de unitatea de învățământ preșcolar sau o copie a documentului prin care CJRAE/CMBRAE comunică rezultatul pozitiv al evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului. Asta în cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv.

În cazul părinților divorțați, aceștia trebuie să depună la înscriere dovada modului în care se exercită autoritatea părintească și la care dintre ei a fost stabilită locuința minorului.

Părinții care decis să-și înscrie aici copiii trebuie să știe că micuții vor învăța în „Clasa albinuțelor”, o clasă dotată cu mobilier modern, laptop, videoproiector, tablă inteligentă și display TV. Copiii vor avea tablete cu acces la internet pentru școala online. Aceștia vor avea intrarea separată și curte interioară separată față de colegii lor mai mari. Totodată au pază proprie și sunt supravegheați video.

Orice informații în legătură cu înscrierea pot fi aflate fie la liceu care este situat pe strada Pedagogilor la Nr, 7, prin telefon la numărul 0269.223.298, la e-mail [email protected] sau pe site-ul unității școlare: www.liceulcarol.ro.   

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus