Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cum se pregătește Sibiul de finala Cupei României: „Dispozitivele de securitate vor fi mult peste ceea ce am avut până acum”

Cum se pregătește Sibiul de finala Cupei României: „Dispozitivele de securitate vor fi mult peste ceea ce am avut până acum”

Finala Cupei României va fi un meci cu o încărcătură emoțională mare, având în vedere participarea a două echipe diferite cu galerii din două zone diferite ale țării. În acest sens, cei care se ocupă de paza și securitatea la evenimentele sportive din Sibiu au în vedere luarea unor măsuri suplimentare de securitate. Valentin Bisericescu este reprezentantul firmei care asigură securitatea la majoritatea competițiilor sportive din Sibiu și ne-a povestit cum se pregătesc de cel mai important meci de la acest final de sezon fotbalistic.

Finala cupei României la fotbal va avea loc exact peste o săptămână, miercuri, data de 24 mai. Federația Română de Fotbal a decis luna trecută că meciul va avea loc pe cea mai nouă arenă din țară - Stadionul Municipal Sibiu. Amintim că în finală s-au calificat echipele Sepsi OSK (Sfântu Gheorghe, județul Covasna) și FC Universitatea Cluj (județul Cluj).

Controale mult mai aspre

„În comparație cu partida naționalei de tineret, este un meci care are o încărcătură mult mai mare. Drept dovadă și gradul de risc este ridicat, dat fiind faptul că o să avem două nuanțe diferite, două galerii diferite, public diferit față de ce am avut la meciul naționalei. Bineînțeles că și dispozitivele de securitate la care ne-am gândit sunt mult peste ceea ce a avut Sibiul până anul acesta. O să avem controale foarte multe la toate porțile de acces”, ne-a spus Valentin Bisericescu. 

Potrivit lui, agenții de securitate ar putea începe primul control chiar „din zona imediat apropiată a trotuarelor din jurul stadionului”. „Pentru a preveni situații inedite, în speță introducerea de materiale pirotehnice, introducerea de elemente care ar putea pune în nesiguranță spectatorul participant la eveniment, vom efectua controale mult mai aspre, să le spun așa, în extremitățile stadionului”, a explicat Bisericescu.

Peste 200 de persoane vor asigura securitatea stadionului

Rugat să ne ofere câteva exemple de dispozitive de securitate suplimentare la care se referă, responsabilul de paza și securitatea evenimentului sportiv a adăugat: „Dacă la partidele unde joacă echipa noastră sibiană avem doar un filtru în spatele turnicheților, de data aceasta o să avem trei filtre care au rol de fragmentare, în ideea de a nu aduce presiune în zona turnichețelor și de a putea efectua controlul corporal în măsuri de siguranță”.

Potrivit lui Valentin Bisericescu, pentru partida din 24 mai o să fie implicate în jur de 230 de persoane în asigurarea securității stadionului. „În mod obișnuit, la un meci din Liga întâi, în funcție de miză, în funcție de importanța celor două echipe, respectiv galerii - cu cât este mai vocală galeria sau mai cunoscută pentru un comportament mai puțin sportiv, avem între 85 și 130 de agenți de securitate”, a punctat acesta.

Asistați de jandarmii din Brașov

Având în vedere faptul că finala este disputată între două echipe din două județe diferite, l-am întrebat pe responsabilul de siguranța partidei dacă firma de securitate colaborează cu reprezentanții Jandarmeriei din Cluj sau Covasna, precum și dacă au primit informații suplimentare la ce lucruri ar putea să atragă atenția.

„Colaborăm cu structurile care participă la organizarea evenimentului. Responsabilii de ordine și siguranță de la ambele echipe sunt în permanență în contact cu noi. Însă măsurile sunt asigurate de către grupare de jandarmi din Brașov. Avem o relație foarte bună și ne-au sprijinit pe tot parcursul anilor, de când FC Hermannstadt a desfășurat competiții sportive (...) Noi, ca și societate de pază și protecție, ne organizăm în funcție de importanța partidei. Practic, culegerea de informație și alte lucruri de acest gen, noi nu facem, însă dată fiind importanța partidei, suntem organizați ca și când avem casa plină și știm ce avem de făcut”, a concluzionat Valentin Bisericescu.

Urmăriți Turnul Sfatului pentru a citi un interviu mai amplu cu Valentin Bisericescu, ce va fi publicat în zilele următoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus