Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Atribuit „în sistem de urgență”: contract de aproape 3 milioane de lei pentru energia electrică destinată bazelor sportive din Sibiu

Atribuit „în sistem de urgență”: contract de aproape 3 milioane de lei pentru energia electrică destinată bazelor sportive din Sibiu

Serviciul Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu a atribuit pentru al treilea an consecutiv contractul anual de furnizare a energiei electrice fără a organiza o licitație sau a publica prealabil un anunț în acest sens. Motivul invocat - lipsa ofertelor sau urgența. În acest an valoarea contractului este de aproape două ori mai mare decât cel de anul trecut, fiind semnat cu același furnizor.

Furnizare energie electrică este denumirea serviciului contractat de structura Primăriei Sibiu care administrează bazele sportive și de agrement din municipiu. Potrivit anunțului de atribuire, publicat pe platforma de licitații publice, contractul a fost atribuit fără publicarea prealabilă a unei invitații la procedura concurențială de ofertare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

„În contextul actual dificil pe piața de furnizare a energiei electrice, caracterizat de incertitudini și cotații ridicate pentru energie electrică, am fost nevoiți să semnăm contractul de furnizare în sistem de urgență în cadrul procedurii de negociere fără publicare prealabilă, cu singurul furnizor care a prezentat o ofertă de preț pe o perioada de 12 luni, conform cerințelor din documentația de atribuire”, este explicația Serviciului Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu.

Contractul a fost semnat pentru un an cu prețul total de 2,84 milioane lei fără TVA, furnizorul câștigător fiind Enel Energie.

Anul trecut contractul pentru furnizarea energiei electrice a fost semnat tot cu Enel Energie, valoarea acestuia fiind de 1,6 milioane lei fără TVA. Atunci, contractul a fost atribuit la fel fără publicarea prealabilă a unei invitații la o procedură concurențială, motivul fiind faptul că „în urma procedurii de atribuire a contractului de furnizare prin Bursa Română de Mărfuri, Ordinul Inițiator nr.689/2022, nu a fost depusă nici o ofertă”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Smd

Acum 4 luni

O încercare șmecherească de a truca licitație. Sa vedem ce v-a spune curtea de conturi…

Raspunde

Dgfhjfgj

Acum 4 luni

sigur Hidroelectrica putea oferi un pret mai bun dar nu au fost lasati...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus