Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sepsi OSK a câștigat finala Cupei României la fotbal după loviturile de la 11 m cu „U” Cluj: 5-4

Sepsi OSK a câștigat finala Cupei României la fotbal după loviturile de la 11 m cu „U” Cluj: 5-4

Finala Cupei României a început pe Stadionul Municipal din Sibiu la ora 20:30. Sepsi OSK Sf. Gheorghe și-a păstrat trofeul câștigat în sezonul trecut, după ce a trecut cu 5-4 la loviturile de departajare de „U” Cluj. După 120 de minute de joc cele două echipe nu au marcat niciun gol, începând partida în forță, dar scăzând treptat ritmul. Clujenii au jucat finala Cupei prima dată după 8 ani.

ACTUALIZARE 23:25 Câștigătoarea Cupei României a fost decisă după loviturile de la 11 m. Echipa din Sfântu Gheorghe a fost mai precisă sau a avut mai mult noroc în fața celorde la „U” Cluj.Scor final 5-4 (0-0 după 120 de minute de joc):

Martic ratează, Sepsi păstrează trofeul Cupei României!
5-4, fundașul Mark Tamas trage imparabil, sub transversală.
Gomes șutează în stânga, Niczuly parează excepțional!
Aganovic șutează puternic dar mult peste poartă!
4-4, Dan Nistor are o execuție tehnică și înscrie calm.
4-3, Marius Ștefănescu transformă cu siguranță.
Niczuly sare pe colțul drept, din nou, și ghicește de data aceasta: scoate șutul lui Ely Fernandes!
3-3, Ion Gheorghe restabilește egalitatea.
2-3, Tescan trimite în stânga, Niczuly pleacă spre colțul drept.
2-2, înscrie Tudorie pentru Sepsi.
1-2, execută perfect Ovidiu Bic pentru Universitatea!
Rămâne 1-1, Jonathan Rodriguez șutează pe centru iar Gorcea scoate cu piciorul!
1-1, gol Chipciu!
1-0 Sepsi! Gol Varga!

ACTUALIZARE 23:05 Cele două reprize de prelungiri s-au încheiat și ele fără gol. După 120 de minute de joc, încă nu se cunoaște cine câștigă Cupa României. Urmează loviturile de la 11 m.

ACTUALIZARE 22:20  Cele 90 de minute s-au încheiat fără gol, scor 0:0. Arbitrul a arătat 3 minute de prelungiri. Tribunele „ard” la figurat și aproape la propriu, iar deasupra stadionului e spectacol cu drone luminoase. Meciul intră astfel în prelungiri - două reprize a câte 15 minute, iar în cazul în care egalitatea se va menține se vor anunța lovituri de la 11m.

ACTUALIZARE 21:20 La pauză, scorul este 0:0. Ambele echipe au avut numeroase ocazii de a marca. După ce Sepsi a început mai bine, clujenii au preluat controlul meciului și au avut două ratări, când mingea a lovit bara. În minutele de prelungiri ale primei reprize Sepsi a fost foarte aproape să deschidă scorul. Una peste alta spectatorii se pot bucura de un meci frumos, plin de ocazii la ambele porți.

ȘTIREA INIȚIALĂ 20:30: După ce a ieșit din grupele competiției, Universitatea Cluj a trecut în sferturile de finală de Hermannstadt, scor 2-1, și în semifinală de UTA Arad, scor 1-0. Este prima finală pentru ”Șepcile Roșii” din ultimii opt ani.

De cealaltă parte, formația lui Cristiano Bergodi, Sepsi OSK, a învins-o în ”sferturi” fără drept de apel pe CS Mioveni, scor 4-1, iar în penultimul act a umilit-o pe CFR Cluj, scor 3-0. 

Nu toți suporterii au reușit să intre în tribune la fluerul de start:

 

Citește și: Galeria echipei „U” Cluj s-a încălzit la maxim: se aud bubuituri în Piața Mare. „Am venit să facem spectacol. Suntem vreo 6.000”

În tribunele din Sibiu se află patronul covăsnenilor, Laszlo Dioszegi, dar și primarul mun. Cluj-Napoca, Emil Boc.

Citește și: Suporterii Sepsi OSK au ajuns la Sibiu cu trenul. „Împreună pentru victorie”

Conform caselor de pariuri, Sepsi Sf. Gheorghe este favorită certă la câștigarea Cupei României. Covăsnenii au o cotă de 2.00, în timp ce Universitatea Cluj are o cotă dublă, de 4.15. 

Învingătoarea dintre Sepsi și U Cluj va fi recompensată cu 240.000 de euro, iar finalista va încasa 10.000 de euro în plus față de ceea ce a primit până în această fază, transmite Digisport.

Echipele

Sepsi: Niczuly (c) – Bălașa, Ciobotariu, Ninaj, An. Dumitrescu – C. Matei, N. Păun, J. Rodriguez, M. Ștefănescu – Rondon, Safranko

Rezerve: Began, M. Tamas, I. Gheorghe, Tudorie, F. Santos, R. Ispas, Aganovic, R. Dimitrov, R. Varga.

Antrenor: Cristiano Bergodi

U Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian, Chipciu (c) – G. Simion – Nistor, Remacle, I. Filip, Bic – Thiam

Rezerve: Iliev, I. Stoica, Tescan, Fl. Ilie, J. Gomes, Goranov, Oancea, R. Pires, Ely Fernandes.

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Pentru acest joc, Comisia Centrală a Arbitrilor a delegat următoarea brigadă: Cătălin Popa la centru, ajutat de asistenții Daniel Mitruți și Bogdan Gheorghe plus al patrulea oficial, Iulian Dima. În camera VAR se află Istvan Kovacs și Andrei Chivulete.

Citește și: Un suporter al „U” Cluj a ajuns la spital. A căzut de pe un stâlp din Piața Mare

Amintim că finala Cupei României din acest an aduce la Sibiu în premieră două echipe din regiunea Transilvaniei. În deschidere, a avut loc meciul contând pentru finala cupei la tineret, fiind vorba de prima finală a cupei la tineret. FCSB a învins cu 3-2 formația Farul Constanța. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Emil

Acum 10 luni

Piticul este pagubos.

Raspunde

Nagyszeben FK

Acum 10 luni

Încă o lecție de civilizație din partea suporterilor covăsneni. Sunt ani lumină de diferență între aceștia și aUr-iștii de la U Cluj, majoritatea cel puțin. O galerie șovină, care se pretinde a avea spiritul universitar, dar care este înfrățită cu echipa fostei și actualei securități, impusă în România de tancurile sovietice, alături de sora sa militară.
Raspunde

Rob

Acum 10 luni

Ani lumină măsoară distanța. În orice limbă.
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 10 luni

La ce deranj au facut in oras speram sa piarda amandoua.

Raspunde

Rammstein

Acum 10 luni

A venit cel mai mare pitic din românia la sibiu...a sosit circul securități din cluj.... Felicitări ungurilor din românia....si nu numai!... Campionatul luat de machidoni, cupa de unguri!...
Raspunde

Un sibian

Acum 10 luni

no ca, castiga Peksi :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus