Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
10°C

Președintele Iohannis, de la Sibiu, către elevi, părinți și dascăli: „Aveți încredere, lucrurile se vor îmbunătăți”

Președintele Iohannis, de la Sibiu, către elevi, părinți și dascăli: „Aveți încredere, lucrurile se vor îmbunătăți”

În vizita pe care alături de președintele Germaniei a făcut-o la Sibiu, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit în două rânduri și cu elevi ai căror profesori sunt, parțial, în grevă de patru zile. Lor și părinților, Klaus Iohannis le-a cerut răbdare, spunând că inclusiv salarizarea din Educație va ajunge la un nivel decent.

„Solicitările dascălilor sunt întemeiate. Este poate chiar puțin greu de înțeles de ce dascălii sunt o categorie care câștigă foarte puțin și, în același timp, oferă comunității tot. Un dascăl oferă tot: și persoana, și cunoștințele, și dăruirea pentru educația tinerei generații. În același timp trebuie să vedem că lucrurile nu pot fi îndreptate sau corectate de azi pe mâine. De aceea cred că este nevoie să vedem și ce se poate face repede, iar Guvernul a promis câteva chestiuni care se pot rezolva repede. Trebuie să vedem și ce nu se poate face repede, dar există voința politică pentru a face acest lucru. Și atunci negocierile trebuie să se ducă în așa fel încât să se ajungă la o concluzie comună și la o agendă. Astfel încât să știm când și ce este fezabil să se facă”, și-a început Klaus Iohannis mesajul către cei aflați în grevă și cei afectați de această grevă, la finalul vizitei la Sibiu și Cristian.

Profesor de fizică, fost inspector școlar adjunct și apoi general, președintele României a arătat că este normal ca sindicaliștii să ceară „foarte mulți bani”. „Cu toate că e simplu de înțeles: e o problemă care nu se poate rezolva instant. Dar convingerea mea este că aceste chestiuni se vor rezolva într-un viitor nu foarte îndepărtat. Nu vreau să spun că într-o jumătate de an sau într-un an”.

„Dacă mă uit în jur, pot să vă spun că avem o Românie educată, dar nu toți sunt încă gata educați și mai este un pic de lucru. Dar dacă vrem să avem generații tinere nu doar educate, ci și foarte performante, este foarte clar că trebuie să îndreptăm sistemul educațional spre secolul XXI, spre viitor și să avem grijă să nu cunoască doar trecutul și nevoile prezentului, ci și oportunitățile viitorului. Să învețe să se descurce într-o lume a viitorului care este tot mai complicată. O lume care vine cu provocări imense și eu îmi doresc tare mult ca românii să fie pregătiți și să facă față”, Klaus Iohannis

Klaus Iohannis și-a manifestat surprinderea că nimeni din cei care protestează nu a avut nimic de spus despre tocmai aprobatele noi legi ale Educației. ”Recunosc că am rămas puțin surprins că nimeni dintre cei care au organizat greva n-au constatat sau subliniat că exact în această perioadă Parlamentul a adoptat noile legi ale Educației. M-aș fi așteptat, măcar marginal, să se menționeze și aceste lucruri. Este prima dată de multă vreme încoace că Legile Educației se aprobă așa cum trebuie în Parlament, în procedură ordinară, sunt foarte multe noutăți. Mai are de parcurs un pic până să poată veni la promulgare, dar eu sunt foarte mulțumit că am ajuns în această etapă pe o procedură absolut normală. Parlamentul a înțeles importanța acestor legi. Mi-aș fi dorit foarte mult ca și cei care vorbesc în ultima vreme foarte mult despre ce ar trebui să facem să constate că am făcut pași și vom face și în continuare, iar dascălilor, părinților, elevilor, le spun atât: aveți încredere, lucrurile se vor îmbunătăți. Și contextul general și felul în care va funcționa sistemul educațional și, sunt convins, că și salarizarea personalului didactic va fi îmbunătățită, fiindcă trebuie să facem acest pas”, și-a încheiat Klaus Iohannis răspunsurile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Da

Acum 11 luni

S-au imbunatatit deja! Dar doar pentru cine trebuie , pentru prietenii puterii

Raspunde

Coco chanel

Acum 11 luni

A nu stiu cata oara ma intreb: Dna Johannis nu stie ca exista un dress code care prevede sa porti haine cu maneci intr-un cadru oficial?! Ce, a vrut sa-i arate neamtului ce brate lucrate are?!
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 11 luni

„Dacă mă uit în jur, pot să vă spun că avem o Românie educată", zice primul dulap inutil al tarii. Depinde deci unde te uiti. Eu pe oriunde ma plimb in Romania vad numai gunoaie aruncate pe jos, pe strada, etc. Oameni gata sa se ia la bataie din orice. Oameni care in principiu nu dau doi bani pe vietile altora. Lipsa de empatie este principala caracteristica a acestui popor. Si da, vine din lipsa de educatie. Suntem un paradox (desi foarte usor de inteles): un popor majoritar crestin ortodox doar pe hartie. In practica .. ipocrizia.
Raspunde

Un adrian

Acum 11 luni

Ar trebui sa fim mulțumiți ca avem un presedinte"gata educat"!Vai de capul nostru!
Raspunde

Emil

Acum 11 luni

Din pacate pentru elevi si parinti, profesorul Iohannis este un kitsch ordinar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus