Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

O tânără din Sibiu dă viață hainelor prin pictură: Am lucrat în ateliere de pictură și restaurare, unde mi-am șlefuit cu mult execuția și creativitatea

O tânără din Sibiu dă viață hainelor prin pictură: Am lucrat în ateliere de pictură și restaurare, unde mi-am șlefuit cu mult execuția și creativitatea

Carmen Niță are 32 de ani și este pasionată de pictură. În timpul în care nu lucrează în atelierul de mobilă pictată în stil tradițional săsesc, tânăra a ales să investească tot în pasiunea sa și să dea viață hainelor pe care le pictează într-un fel care nu are cum să nu-ți atragă atenția.  

Carmen Niță este din Râmnicu Vâlcea și locuiește în Sibiu de la vârsta de 19 ani, atunci când a decis să urmeze cursurile facultății de Asistență Socială a Universității Lucian Blaga din Sibiu. Acelea au fost și momentele în care a descoperit că este atrasă de pictură.

„Am început să pictez din primii ani de facultate, jucându-mă și experimentând mai mult. După câțiva ani de la descoperirea pasiunii mele cu pictura, am început să lucrez în ateliere de pictură și restaurare, ceea ce mi-a șlefuit cu mult execuția, creativitatea”, a detaliat Carmen pentru Turnul Sfatului.

De trei ani pictează pe haine 

Pentru că a vrut să încerce ceva nou, tânăra a decis să înceapă să picteze pe haine. Cu acuarele rezistente la apă și cu haine la prețuri mai mici, cumpărate din second-uri, Carmen a început să facă lucrări care mai de care mai speciale. Investiția a fost una minimă, dar rezultatele au fost deosebite pentru primii ei clienți.

„Pe haine am început să pictez de trei ani, moment în care am căutat să fac ceva nou. Investiția nu a fost deloc mare, câteva culori pentru textile, rezistente la apă, iar hainele (geci din denim, blugi, accesorii) le cumpăram din second-uri la prețuri mici. Am pictat mai multe modele, le-am făcut poze și am creat pagina de facebook și de instagram pentru a-mi prezenta acolo munca. Mai nou postez nu doar haine pictate, ci și tablouri”, completează aceasta.

Clienții aleg „ceva care să-i reprezinte”

Siluete, animăluțe, personaje din filme, pe toate le găsim în creațiile făcute de Carmen. 

„În general, persoanele care își comandă o pictură pe un articol de îmbrăcăminte aleg un model care să-i reprezinte, ceva ce iubesc (animalul de companie, un personaj din filme sau desene animate) sau vor să ofere un cadou hand-made cuiva drag. Iar prețul pentru pictură îl calculez în funcție de complexitatea modelului dorit. De exemplu, pentru un portret al animalului de companie prețul picturii va fi de 350 - 400 de  lei”, mai adaugă tânăra.

„O lucrare de artă trebuie să transmită ceva celui care o privește”

Carmen spune că dacă o lucrare de artă transmite o emoție privitorului, înseamnă că munca acestuia este făcută așa cum trebuie și că și-a îndeplinit menirea. Creațiile ei pot fi văzute pe pagina de instagram haine_pictate_cn.

„Cred că o lucrare de artă trebuie să poată să transmită ceva celui care o privește sau o experimentează. Dacă transmite o trăire, dacă „mișcă" ceva înăuntrul privitorului, atunci artistul și arta lui și-au îndeplinit misiunea. În viitorul apropiat, voi continua cu pictura. Dar mi-ar plăcea să încerc și ceva nou”, concluzionează aceasta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Carcotel

Acum 1 săptămână

Super fain si original :D

Raspunde

Sparrow

Acum 1 săptămână

Precum apa caldā! Boss, unii inventeazā abureli numai ca sā NU MUNCEASCĀ! stiu, stiu, manifestarea artisticā....crezul....simtirea.....frumosul.... VAX! o face pentru BANI sperând cā fraierii sā cumpere " arta" si sā nu trebuiascā sā meargā la lucru 12-14 ore pe zi!
Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

Ghiveci sasesc.
Raspunde

@@@

Acum 4 zile

Mare afacere de familie in mall. Pe tejgheaua magazinului un borcan in care sa pui ...bani. Eventual restul de la cumparaturile facute. La inceput scria "bani de bere", acum scrie "bani de cafea". N-am sponsorizat nici berea, nici cafeaua. Isi fac ei banii respectivi atunci cand iti cantaresc batonul de salam cu tot cu sfoara si nu taie capetele asa cum prevede legea comertului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus