Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna se va extinde cu 20 de săli de clasă. Va avea și o sală nouă de sport

Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna se va extinde cu 20 de săli de clasă. Va avea și o sală nouă de sport

Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” din Sibiu urmează să fie extins cu 20 săli de clasă, două laboratoare, un cabinet, un birou, grupuri sanitare și o sală de sport. Proiectul de hotărâre urmează să fie aprobat luni, 29 mai, în cadrul ședinței de consiliu local.

„Obiectivul general al proiectului propus îl constituie îmbunătățirea infrastructurii de educație la nivelul orașului Sibiu și implicit a procesului educațional, prin crearea de noi spații necesare derulării activității educaționale în cadrul Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna Sibiu”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pentru acest proiect urmează să se solicite fonduri nerambursabile în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Componenta C15 Educație, Reforma 6 - pentru „Construirea şi dezvoltarea unei rețele - pilot de şcoli verzi”.

„Se propune extinderea colegiului cu un corp nou de clădire, corpul nou propus se va lega funcțional de cel existent pe latura de est a clădirii existente. Obiectivul de investiții propune extinderea corpului școală la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna și  construirea unei noi săli de sport. Noul corp propus va avea regimul de înălţime P+2E. Extinderea va cuprinde 20 săli de clasă, 2 laboratoare, un cabinet, un birou, grupuri sanitare și o sală de sport. Inclusiv vestiarele aferente și alte spaţii anexă. În cadrul proiectului vor fi cuprinse și amenajări exterioare”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de Consiliul Local.

De asemenea, se vor realiza două rampe pentru persoane cu dizabilităţi, una în zona accesului principal și una în zona acceselor secundare, din curtea interioară ce vor respecta normele în vigoare (pantă, lungimi, dimensiuni).

„S-a prevăzut un sistem de panouri fotovoltaice care va asigura energie complementă din surse regenerabile. Iluminatul artificial se va realiza cu aparate de iluminat cu sursa de tip LED. Pentru a asigura un volum de aer în corelare cu numărul de persoane care au activități în sălile de clasă. s-a prevăzut un sistem de ventilare descentralizat pentru introducerea aerului proaspăt în sălile de clasă, echipat cu recuperator de căldură în scopul reducerii emisiei de C02”, se mai arată în proiect.

Conform proiectului, valoarea totală a investiției este de 43.808.582,92 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus