Vineri,
22.09.2023
Parțial Noros
Acum
16°C

Mesaj fals privind o potenţială contaminare radioactivă a mai multor regiuni din ţară

Mesaj fals privind o potenţială contaminare radioactivă a mai multor regiuni din ţară

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atrage atenţia că o informaţie apărută în spaţiul public, potrivit căreia ar fi transmis un mesaj privind un posibil pericol de radiaţie generat de faptul că Rusia ar fi distrus un depozit de obuze cu uraniu sărăcit primite de Ucraina din Marea Britanie, este falsă şi nu aparţine IGSU.

"Având în vedere sesizările primite din partea cetăţenilor cu privire la un mesaj care circulă prin intermediul aplicaţiei WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecţie pentru populaţie în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din ţară, facem precizarea că IGSU se delimitează clar de aceste informaţii care se înscriu în spectrul datelor de tip fake news. Mai mult, adresa de contact a instituţiei noastre nu este cea menţionată în textul mesajului", transmite IGSU pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, pentru combaterea dezinformării, IGSU face un apel către cetăţeni să se informeze doar din surse oficiale şi să verifice datele şi informaţiile primite prin diferite canale de comunicare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 3 luni

UE a devenit cel mai nociv aparat de dezinformare al Europei. A depasit cu mult dezinformarea germana din vremea lui Hitler.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 3 luni

Mai lasă asta cu sursele oficiale ! Nu au niciun interes să alarmeze populația despre distrugerea depozitelor cu armament cu uraniu sărăcit și pericolul apărut deja.Din mai multe motive-mai gândiți și voi. Documentati-va ce înseamnă uraniu sărăcit chiar în documente din 2014 ale UE- periculos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus