Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Viceprimarul Sibiului, prima declarație după ce Parchetul European a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa: ”Alexandru Dumbravă nu a plecat niciodată cu vreun leu care nu i se cuvenea”

Viceprimarul Sibiului, prima declarație după ce Parchetul European a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa: ”Alexandru Dumbravă nu a plecat niciodată cu vreun leu care nu i se cuvenea”

Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, a declarat astăzi, la deschiderea ședinței de consiliu local că nu a existat decât un singur om fără nicio greșeală, făcând referire la Iisus Christos, și a precizat că el nu a plecat acasă de la niciun loc de muncă cu un obiect sau un leu care nu îi aparținea.

”Ultimele săptămâni nu au fost foarte frumoase și foarte clare pentru mine. În semn de respect pentru dumneavoastră, cei care reprezentați cetățenii Sibiului, și în semn de respect față de ei, vreau să vă asigur pe toți că Alexandru Dumbravă nu a plecat niciodată, de la niciun loc de muncă, cu vreun leu care nu i se cuvenea sau cu vreun obiect care nu i se cuvenea. Tot ce s-a cumpărat există și se poate număra, posibil ca Alexandru Dumbravă să fi făcut multe greșeli, a existat un singur om fără de greșeală și nu sunt eu acela, dar eu sunt gata să-mi asum răspunderea pentru greșelile pe care le-am făcut. Dar reamintesc că nu am plecat niciodată acasă cu lucruri care nu mi s-au cuvenit”, a transmis Dumbravă.

Este prima dată când viceprimarul Sibiului vorbește despre acest caz, după ce Turnul Sfatului a anunțat la mijlocul lunii mai că Dumbravă este acuzat de procurorii Parchetului European că și-a însușit 164.373 de lei, aproximativ 34.500 de euro, în urma a două proiecte pe fonduri europene desfășurate în perioada în care activa în funcția de director al Casei Corpului Didactic.

Citește și: 

USR Sibiu îi cere demisia viceprimarului Dumbravă: ”Viaţa noastră a fost iremediabil îngreunată de toţi cei care au furat banii publici şi banii europeni”

Dumbravă ar fi intenționat, conform procurorilor, să obțină în total 3,35 milioane de lei, aproximativ 700 de mii de euro, prin ”folosire de documente și declarații false, inexacte sau incomplete”, după cum se precizează în document.

În 4 aprilie, un procuror european a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva viceprimarului.

USR i-a cerut demisia. PNL, tace

USR Sibiu a cerut demisia viceprimarului PNL, în urma dezvăluirilor apărute în Turnul Sfatului, însă până la această oră conducerea PNL Sibiu nu a făcut nicio precizare cu privire la situația sa politică.

Conform legii, mandatul unui viceprimar poate fi suspendat, conform Codului administrativ din 03.07.2019, numai dacă a fost dispusă măsura arestării preventive sau cea a arestului la domiciliu. Ceea ce nu este cazul în această situație.

Citește și: 

Cazul Dumbravă: nimeni nu comentează. Acuzațiile care i se aduc viceprimarului Sibiului

”Măsurile se comunică de îndată de către instanța de judecată prefectului, care, prin ordin, în termen de maximum 48 de ore de la comunicare, constată suspendarea mandatului. Ordinul de suspendare se comunică, în termen de maximum 48 de ore de la emitere, primarului”, se precizează în lege.

Suspendarea durează până la încetarea arestării preventive sau arestului la domiciliu.

”În cazul în care faţă de primarul (n.r. sau viceprimarului) suspendat din funcţie a fost dispusă clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa judecătorească a dispus achitarea sau încetarea procesului penal, acesta are dreptul, în condiţiile legii, la plata drepturilor salariale corespunzătoare perioadei în care a fost suspendat”, se mai precizează în lege.

Statutul PNL prevede ”retragerea sprijinului politic pentru reprezentanții PNL care dețin funcții numite în administrația publică locală și centrală împotriva cărora a început urmărirea penală. Sancțiunea va fi aplicată de către forul de conducere competent cu privire la funcția ocupată de către membrul PNL în cauză”.

Alexandru Dumbravă este ales viceprimar de către consilierii locali și a fost ales consilier local de către sibieni, figurând pe lista propusă de PNL Sibiu la alegerile din 2020. Deși ocupă o funcție în administrația locală, liberalii pot spune că el nu e numit în această funcție, ci ales.

”În cazul membrilor care ocupă funcții de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcție se aplică de drept în cazul dispunerii măsurilor de arestare preventivă sau de arest la domiciliu, precum și în cazul condamnării în primă instanță. Această sancțiune se aplică și membrilor care se află în situația descrisă la momentul adoptării prezentelor prevederi. BEx al organizației din care face parte persoana suspendată va constata acest lucru”, se mai precizează în statutul liberalilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

??????

Acum 10 luni

Deci acest neica nimeni PNL se compara cu Isus? Mai fratilor, asta nu e normal la cap? "Alexandru Dumbravă nu a plecat niciodată, de la niciun loc de muncă, cu vreun leu care nu i se cuvenea sau cu vreun obiect care nu i se cuvenea." Pai Alexandru Dumbrava pleaca lunar cu bani de la primarie, salariu care nu i se cuvine. Pt ca nu face nimic. Are aceasta nulitate vreo realizare? Asta a fost sef la Inspecoratul Scolar, nu? Cunoase problemele sistemului educational din Sibiu. Si ce a facut el in acesti ani ca viceprimar? Avem scoli moderne? Avem locuri destule la gradinite si crese? Avem Liceul de Arta gata?
Raspunde

Un sibian

Acum 10 luni

un reprezentatnt de frunte al administratiei sibiene!!!

Raspunde

Om vedea

Acum 10 luni

am mai citi de indivizi care se refereau la ei insisi la persoana a III-a, dar nu de bine...Cred ca e semn de personalitate dizarmonica, sa confirme/infirme un psihopupu Oricum: speech tardiv, defensiv, zice ca nu a plecat cu nici un "euro2 (parca e originalul) nu " leu" nemeritat, deci a plecat cu euro. Salariul e in lei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus