Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Locatarii blocului de 17 etaje se plâng de lipsa locurilor de parcare. Primăria le promite locuri pe domeniul public

Locatarii blocului de 17 etaje se plâng de lipsa locurilor de parcare. Primăria le promite locuri pe domeniul public

Președinta asociației de locatari din cel mai înalt bloc construit în județul Sibiu a cerut intervenția administrației din Șelimbăr în rezolvarea problemei locurilor de parcare.

Președinta asociației locatarilor din blocul cu 17 etaje construit în prelungirea bulevardului Mihai Viteazul din Sibiu, dar pe teritoriul comunei Șelimbăr, a cerut administrației locale să intervină. ”Este cea mai arzătoare problemă din zona bulevardului Mihai Viteazul”, a arătat Monica Murzea, proaspăt aleasă președintă a asociației în discuție, în ședința Consiliului local Șelimbăr din cursul acestei luni.

„Am discutat și cu dezvoltatorul acelui imobil. Dumneavoastră nu ați făcut niciun pas să ocupați locurile de parcare disponibile. Ceea ce eu mi-am asumat este legat de parcările de pe bulevardul Mihai Viteazul, care va intra în lucrări de reparații. Și vom trasa locuri de parcare care vor fi închiriate. Dar locurile de parcare din curtea dumneavoastră este o problemă a locatarilor din imobilul respectiv”, a replicat primarul Marius Grecu.

Discuțiile dintre cele două părți – președinta asociației și câțiva locatari și, respectiv, reprezentanții Primăriei Șelimbăr – au continuat pe parcursul mai multor zeci de minute, tonul replicilor urcând adesea. 

Un recensământ și locuri de închiriat

„La imobilul respectiv sunt 428 de locuințe, deci noi trebuia să avem 471 de locuri de parcare. Dumneavoastră ați aprobat blocul cu 1,1 locuri de parcare. Sunt doar 150 de locuri de parcare”, s-a plâns președinta asociației. Contrazisă de reprezentanții administrației, aceasta a continuat. „Să zicem că sunt câte ziceți dumneavoastră, 250 de locuri de parcare. Dar față de 471 tot este o diferență enormă”.

Viceprimarul Cornel Oană a intervenit și a promis o întâlnire pentru medierea discuțiilor dintre dezvoltator și proprietari. „În urma discuțiilor cu dezvoltatorul, sunt locuri de parcare în incinta imobilului, dar nu le-a închiriat nimeni. Pe această temă ne vom întâlni. Reamenajăm sensul giratoriu de la Dedeman și amenajăm locuri de parcare care se vor închiria de la Primărie, în limita disponibilităților. Așa am procedat în toată comuna”, a arătat viceprimarul

În vederea întâlnirii, primarul Șelimbărului a propus întocmirea unui recensământ din care să reiasă numărul de proprietari din bloc. „Locurile de parcare sunt prevăzute în legislație. Dar cum pot obliga eu un dezvoltator ca atunci când vă vinde apartamentul să vă dea locul de parcare în prețul apartamentului? În momentul de față sunt 110 locuri libere, dar nu mergeți să discutați cu ei. Despre ce vorbim?”, a adăugat Marius Grecu.

Reprezentanta locatarilor a arătat că, din punctul de vedere al unor proprietari, chiria de 150 de lei cerută lunar pentru un loc de parcare este prea mare (comparativ cu aproximativ 400 de lei pe an, cât solicită administrația din Șelimbăr pentru închirierea unui loc de parcare amenajat pe domeniul public).

Iar chestiunile sunt și mai complicate: deși blocul a fost recepționat din 2013, noua președintă a asociației de locatari spune că asociația nu deține cartea tehnică a imobilului. „Avem o persoană dedicată asociațiilor de proprietari. Vă rog să luați legătura, pentru a afla care sunt și drepturile, dar și obligațiile dumneavoastră. Dumneavoastră, ca asociație, trebuia să primiți cartea imobilului. Dacă nu ați primit-o, trebuie să faceți o adresă oficială să primiți”, a răspuns Marius Grecu.

Vezi mai jos discuțiile din ședința Consiliului local Șelimbăr aferentă lunii mai 2023 (de la minutul 1:21:25)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Drdr

Acum 3 luni

Sa inteleg ca in curte sunt locuri de parcare care se vindeau separat la momentul achizitiei apartamentului. Dar oamenii au considerat ca au nevoie. Doar ca acum s-au razgandit si vor locuri de parcare, dar gratis. Doamna administrator, ce prima luati de la ei daca reusiti? Ce facem cu 'prostii' care au platit pentru loc?
Raspunde

Che

Acum 3 luni

Vicele Oana ,nu cumva e fost bișnițar ?
Raspunde

Adrian

Acum 3 luni

V-ati trezit dupa atatia ani, ca sa nu mai spun despre faptul ca sunt multe masini ale celor care au venit de peste deal in Selimbar si isi parcheaza masina pe teritoriu municipiului Sibiu adica dupa Valea Sapunului unde incepe oficial Sibiul, atat timp cat locuiesc pe raza Selimbarului si isi lasa masina in Selimbar nu ma intereseaza dar in Sibiu sa nu mai vina cu masina....
Raspunde

2cents

Acum 3 luni

Ar trebui construita o parcare subterana in zona iar plata sa o faca cei care au dat cu semnatura pe aprobarile acelui bloc. Era greu sa iti imaginezi ca aceasta problema va aparea, nu? Greu, daca esti greu de cap intradevar. Sau poate e vorba de varianta cealalta, a mitei? Cine mai poate repara situatiile de genul asta? Si din pacate sunt destule astfel de situatii. Blocul lui Werner Keul si altele asemenea.
Raspunde

John

Acum 3 luni

Bătaie de joc cu locurile de parcare acolo Asa zisu dezvoltator.. Ala mic negru și tare în gură avea anul trecut locuri de închiriat cu 250 lei pe luna, mai mult decât în București. Halal bloc.. În maxim 10 ani cade.. Sa nu mai vorbim de condiții și de lifturile alea mizere care mai tot timpul sunt stricate, sau parcarea subterana inundată
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

Dar v-a obligat cineva sa va luati apartamente in magaoaia aia daca nu are locuri de parcare? Acuma vreti sa va faca primaria locuri de parcare???
Raspunde

Sapgari

Acum 3 luni

Dezvoltatorul trebuie sa ofere gratis cate un loc de parcare de apartament. Nu sa le inchirieze la preturi exorbitante, sa fie acoperit de lege iar locatarii sa ocupe spatiul public. M-am intors recent din Bogota. Toate constructile noi au parcarile exclusiv in subteran, ( nici o masina la suprafata )Asta in Columbia, care cu parere de rau, e 20 de ani in fata noastra. De dezvoltatori de carton e Sibiul si Selimbarul plin. Ii vezi in ultimele masini si baga oamenii in datorii pe 30 de ani pentru niste cutii de chibrituri fara loc de parcare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mno

Acum 3 luni

Nu știai cum sa te lauzi ca ai fost in Columbia …
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 3 luni

Ba nu trebuie deloc. Și nici primăria
Raspunde

Flo

Acum 3 luni

Cred ca greșești, decizia este la cumparator. El decide dacă se bagă in datorii pt o bomba. Hai sa ne mai și asumam greselile.
Raspunde

Marquez Gabriel Garcia

Acum 3 luni

Ar fi interesant să aflăm impresiile de călătorie din Columbia. Se poate organiza o seară culturală la o instituție din oraș, astfel de evenimente au mai avut loc. Românii știu prea puțin despre Columbia, ar fi o ocazie deosebită să aflăm mai multe despre această țară de la cineva care tocmai a fost acolo. Putem discuta mai pe larg.
Raspunde

Okw

Acum 3 luni

Dar de curvele care produc bani la greu,nu spuneți nimic?Este plină zona de curve și găuzari.Măcar puneți felinarul roșu pe acest bloc.
Raspunde

Oups

Acum 3 luni

Ești la curent cu ce se întâmpla acolo, de ce ești revoltat, au început sa te refuze sau te-a lovit criza și nu mai poți plăti?:)))
Raspunde

Omu`

Acum 3 luni

@Drdr Nu ai inteles nimic ... cei acre au locul platit in parcarea privata, e al lor, pe viata. Cei care nu au avut sansa sa-si cumpere loc de parcare privat, primaria /Selimbar le amenajeaza in spate si prin jurul blocului , parcari in care vor plati CHIRIE anual, primariei Selimbar. Acele spatii de parcare noi vor fi tot ale primariei Selimbar... Cele din parcarea din interiorul celor 3 blocuri sunt PRIVATE (ale proprietarilor) si sunt al lor pe viata/sau pana cand le vor vinde. MA REPET si explic sa fie mai simplu: PARACRILE PRVATE sunt pe viata a proprietarilor, celelalte care le va amenaja primaria , vor fi date in CHIRIE, deci vor fi chiriasi la primarie. Acum ai inteles??
Raspunde

Gheo

Acum 3 luni

Acum ai inteles?? Nu cred ca vine din sud de la tara
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 3 luni

da' cand ati cumparat de ce nu ati luat in considerare toate lucrurile adiacente apartamentului? acum faceti patina mare. hai sa vedem unde amenajeaza primaria parcari, fiindca vizavi de lidl se mai construiesc 3 magaoaie de blocuri :)))
Raspunde

Maria

Acum 3 luni

Nu vă este rușine celor de la așa zis-a "primărie"? Câte zeci de mii de euro v-au dat șpagă ticălosul de român combinat cu italianul care a făcut această mizerie de pueblo numită "Oltenia Sibiului" și care a stricat toată fațada către Munții Făgărași și tot aspectul locului?O mizerie din cărămidă BCA. Nu vă este rușine să le faceți acuma cocalarilor din Vâlcea care ne sufocă și au distrus tot Sibiul și ne omoară pe stradă cu mașinile lor și motocicletele de tuns oile? Nu vă este rușine să le faceți acum pe gratis parcări? V-ați adus pe toți cocalarii și pe toți găozarii din Sudul țării în Sibiu nemernicilor de la primărie. Și acuma le faceți pe gratis parcări. De ce nu-i luați la voi în cartier,că voi aveți împrejmuit cu sârmă ghimpată ca la fermele de struți...cartierul ,nesimțiților.Ați distrus Sibiul ,Oana-Pană,Fodor,etc și tâmpitul de Iohannis pe care acum regretăm că l-am votat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus