Miercuri,
04.10.2023
Ceata
Acum
5°C

Semaforul de la Boița devine istorie de la 1 iunie: Lucrările majore s-au încheiat

Semaforul de la Boița devine istorie de la 1 iunie: Lucrările majore s-au încheiat

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care administrează și drumurile naționale din județul Sibiu, anunță că șantierul de la Boița a intrat pe ultima sută de metri. Din acest motiv începând cu data de 1 iunie se va renunța complet la semaforul care a dat atâtea bătăi de cap șoferilor.

În mini-vacanța care începe odată cu Ziua Copilului se vor ridica restricțiile de circulație în zona șantierului de la Boița, astfel că șoferii vor putea circula fără să aștepte în coloană, uneori chiar și ore în șir.

După mini-vacanță lucrările continuă, însă ele sunt de o anvergură mai mică și nu vor mai necesita restricții de circulație majore, ori reintroducerea semaforului.

”Practic s-au cam terminat lucrările acestea cu caracter permanent, care necesită prezența semaforului. Semafoarele nu vor mai rămâne nici peste noapte. În funcție de lucrările punctuale care mai trebuie făcute circulația va fi dirijată la paletă, sincronizate în funcție de valorile de trafic de pe un sens, ori celălalt. Pe perioada mini-vacanței de Ziua Copilului nu va exista nicio restricție în zonă”, a declarat pentru Turnul Sfatului Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

În următoarele săptămâni lucrările majore rămase de efectuat au în vedere toaletarea vegetației și amplasarea unor plase de protecție pe versant. De asemenea, restricții de trafic vor mai fi doar în momentul în care se va așterne ultimul strat de asfalt pe DN 7, cel de uzură.

Demarate în urmă cu mai bine de un an, lucrările din zona Lazaret-Boița au vizat în primul rând consolidarea terasamentului DN 7, porțiune de drum intens circulată. Șantierul a fost coordonat de compania de construcții Strabag.

Iată mai jos câteva imagini recente cu stadiul lucrărilor:

santier boita

Foto: DRDP Brașov

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Mister

Acum 4 luni

Daca nu se face ceva pe Valea Oltului nu o sa se mai poata circula in 3 ani numai cu antemergator.......
Raspunde

Rob

Acum 4 luni

Semaforul de la Boița a intrat în istorie de ceva ani deja.
Raspunde

Wili

Acum 4 luni

Oare nu cunoaște nimeni una din cauzele majore care conduce și va conduce in continuare la surparea drumului European? Dacă se uita cineva atent , observa ca pe malul opus se fac lucrări de exploatare in albia Oltului și aceștia au ajuns cu drumul la jumătatea opusa a albiei pe o lungime mare. In mod natural cursul Oltului se va muta pe partea opusa , adică spre drumul European și acolo constructorii vor mai avea de lucru mult și bine . Și noi participanții la trafic , tot la semafoare vom consuma nervii . Dar poate totuși vede cineva treaba aceasta când vine la Sibiu .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus