Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
9°C

Ziua Eroilor a fost marcată în comuna Axente Sever cu invitați speciali

Ziua Eroilor a fost marcată în comuna Axente Sever cu invitați speciali

În fiecare an, Ziua Eroilor este celebrată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, evocând memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Ca în fiecare an, Ziua Eroilor a fost marcată în data de 25 mai 2023 în comuna Axente Sever prin depuneri de coroane la monumentele eroilor căzuți în luptă din toate cele trei localități componente.

De asemenea, la monumentul eroilor din localitatea Axente Sever, a avut loc un scurt ceremonial organizat de Primăria comunei Axente Sever și de Școala Gimnazială Axente Sever, la care au fost invitați membrii Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere - Filiala Județeană Sibiu ”General Ilie Șteflea” (președinte col (r) Ioan Lăpădat), profesor univ. Corvin Lupu, prof. univ. Lucian Giura și general de brigadă (r) prof.univ. Cristian Troncotă, precum și membrii Asociației Naționale Cultul Eroilor- filiala Sibiu.

Acestor invitați li s-au alăturat primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, viceprimarul Gheorghe Petrișor, angajații din cadrul primăriei, elevi ai Școlii Gimnaziale Axente Sever și cadre didactice conduse de directorul Constantin Dumitru, preoți din comună, preotul Adrian Drăgușin de la Garnizoana Sibiu, membrii corului ”Ioan Axente Sever” și numeroși membrii ai comunității locale.

Ceremonia de la monumentul eroilor din localitatea Axente Sever a început prin intonarea imnului național, au fost rostite scurte cuvântări de din partea oficialităților prezente la eveniment, iar apoi au fost depuse coroane de flori ca un omagiu pentru eroii care și-au jertfit viața pe câmpul de luptă. 

În discursul său, primarul Marius Grecu a menționat că este de datoria noastră, a tuturor să îi pomenim pe cei care au fost în slujba țării și care s-au sacrificat pentru obținerea și menținerea independenței de stat și pentru libertatea poporului nostru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Cicero

Acum 5 zile

Cum se face ca domnul Corvin Lupu participa la astfel de mascarade
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus