Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
25°C

Prima vizită a unui ambasador italian în Sibiu, în ultimii nouă ani. S-a văzut cu Fodor, Cîmpean, Crețu și... Iordănescu

Prima vizită a unui ambasador italian în Sibiu, în ultimii nouă ani. S-a văzut cu Fodor, Cîmpean, Crețu și... Iordănescu

Ambasadorul Italiei, Alfredo Durante Mangoni (foto stânga), a vfăcut o vizită de 3 zile în Sibiu, prima în ultimii 9 ani a unui ambasador italian, consemnează site-ul italian La Bussola.

”Orașul a reușit să consolideze un model virtuos axat pe un program cultural de primă mână, care, la rândul său, susține activitățile economice din zonă. De asemenea, companiile italiene sunt bine integrate în țesutul economic local, contribuind la asigurarea locurilor de muncă”, notează publicația italiană.

Ambasadorul s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, cu primarul Astrid Cora Fodor și cu prefectul Mircea Dorin Crețu. Din cadrul întâlnirilor oficiale nu a lipsit președintele CCIA Sibiu, Eugen Iordănescu, trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție.

”A avut loc o întâlnire cu președintele și directorul Camerei de Comerț Sibiu, Dr. Octavian Isaila și Dr. Eugen Iordănescu, precum și cu reprezentanți ai companiilor italiene Hipic Prod, Sirfit și Minuzzo Mobili”, notează La Bussola.

În cadrul vizitei, delegația italiană s-a întâlnit și cu directorul interimar al Muzeului Brukenthal, Alexandru Chițuță, cu directorul Muzeului Astra, Ciprian Ștefan, și cu directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, Cristian Lupeș, și a făcut, de asemenea, un scurt tur ghidat al centrului Sibiului, însoțită de directorul Bibliotecii Astra, profesorul Răzvan Pop.

”În cadrul colaborării culturale se înscrie și dialogul dintre directorul Institutului Italian de Cultură București și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac”, notează jurnaliștii italieni.

Consulul Onorific al Italiei la Sibiu, Italo Seleri, decorat în fața primarului Astrid Fodor

În cadrul vizitei delegației italiene cu primarul Astrid Fodor, consulul onorific Italo Seleri (foto dreapta) a fost decorat de ambasadorul Italiei cu titlul onorific “Ordinul Steaua Italiei” în grad de Cavaler, anunță Primăria Sibiu.

"A fost o discuție plăcută și caldă despre legăturile care unesc deja Sibiu cu Italia, cum ar fi participarea Teatrului de Balet Sibiu la festivaluri din peninsulă, colaborarea pe plan economic, firma Prada deschizând în Sibiu o unitate, și importanța unui consulat onorific italian la Sibiu. De altfel, Consulul onorific Italo Seleri a fost distins de domnul Ambasador cu ocazia acestei vizite cu titlul onorific “Ordinul Steaua Italiei” în grad de Cavaler, pentru merite deosebite. În egală măsură, în cadrul vizitei am convenit cu domnul Ambasador strângerea relațiilor dintre Sibiu și Italia prin noi proiecte concrete, mai ales în domeniul cultural", a transmis Astrid Fodor.

Din delegația italiană au mai făcut parte Alice Rubini, șefa Biroului Economic și Comercial al Ambasadei, Laura Napolitano, director al Institutului Italian de Cultură din București, și Micaela Soldini, director al Biroului din București al Agenției ICE.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Nemo

Acum 3 luni

Pai il vor numi pe Iordanescu consul onorific al mafiei italiene in Sibiu...E simplu si pe merit!
Raspunde

Dana

Acum 3 luni

Singurul lucru concret pe care il asteapta sibienii este UN ZBOR DIN SIBIU SPRE ITALIA. Vrem zboruri spre Venetia, Bolonia, Milano, Roma, Bari etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus