Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Cod galben până duminică dimineața în județ: ploi și vânt

Cod galben până duminică dimineața în județ: ploi și vânt

Vreme instabilă anunță meteorologii pentru județul Sibiu. Aceștia au declarat un cod galben de ploi și vânt de sâmbătă și până duminică dimineața, cu mențiunea că mesajul poate fi actualizat.

Intervalul mai exact vizat de meteorologi este 3 iunie, ora 11 – 04 iunie, ora 06, iar fenomentele vizate sunt descrise ca instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în județele Alba și Sibiu și zona de munte din județul Brașov. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (3/4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul regiunii”, se arată în mesajul transmis de Administrația Națională de Meteorologie, prin SRPV Sibiu.

Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în restul regiunii, iar în sud-estul regiunii vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...55 km/h 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Cu referire la situația meteo in întreaga țară, specialiștii precizează că zona de sud-vest a țării, mai exact județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș – Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova, se va afla sub cod portovaliu de averse torențial până sâmbătă noaptea, ora 22:00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: cod galben

Vizualizari: 1422

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus