Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Apă Canal a semnat contractul pentru extinderea rețelelor în 12 localități din jud. Sibiu, investiții de peste 80 de mil. de lei

Apă Canal a semnat contractul pentru extinderea rețelelor în 12 localități din jud. Sibiu, investiții de peste 80 de mil. de lei

Compania Apă Canal Sibiu S.A. a semnat vineri, 9 iunie, contractul pentru extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în 12 localități din județul Sibiu.

Este vorba despre localităţile Daia (comuna Roşia), Bungard şi Veştem (comuna Şelimbăr), Şura Mică, Ocna Sibiului, Vurpăr, Şura Mare, Slimnic, Ruşi, Avrig, Săcădate şi Racoviţa şi colector ape uzate Şelimbăr SEAU – Mohu, investiția făcând parte din „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brasov, în perioada 2014 -2020”.

”Prin intermediul acestui contract, locuitorii din Avrig, Săcădate, Racoviţa, Daia Nouă, Veştem, Mohu, Şura Mică, Ocna Sibiului, Şura Mare, Slimnic şi Ruşi vor beneficia de reţele de distribuţie apă potabilă noi şi moderne. Sistemul de canalizare va fi, de asemenea, modernizat şi extins, prin construcţia de reţele noi şi staţii de pompare apă uzată menajeră pentru a servi, în mod eficient, nevoile localităţilor Avrig, Ocna Sibiului, Vurpăr şi Slimnic. Se va extinde colectorul de transfer apă menajeră din localitatea Şelimbăr către staţia de epurare apă uzată de la Mohu, UAT Şelimbăr”, anunță conducerea Apă Canal Sibiu.

Lucrările de construcţie, pentru modernizarea infrastructurii din localităţile mai sus menţionate, vor fi realizate de către EUSKADI S.R.L.

Valoarea contractului este de 83.846.947,07 lei fără TVA. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție, care este de 36 de luni, de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brasov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioare de euro, din care confinanţarea Uniunii Europene este de 79,9%.

Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 26 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 19 din județul Sibiu și 7 din județul Brașov, parte din proiect.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus