Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Sorin Radu răspunde dacă admiterea la facultate ar putea fi afectată de greva din educație: „Ne vom sincroniza cu noile stări de fapt”

Sorin Radu răspunde dacă admiterea la facultate ar putea fi afectată de greva din educație: „Ne vom sincroniza cu noile stări de fapt”

În cazul în care examenele de bacalaureat vor fi amânate, sesiunea de admitere la facultate va fi adaptată și ea. Rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu răspunde la întrebarea „Cum credeți că va afecta greva generală din învățământul preuniversitar perioada de admitere la universitate?”.

În contextul protestelor profesorilor și a personalului auxialiar din școlile generale, Turnul Sfatului i-a solicitat lui Sorin Radu un scurt punct de vedere cu privire la greva generală, întrebându-l dacă aceasta, respectiv o eventuală amânare a examenelor de bacalaureat, ar putea afecta și admiterea la ULBS.

„ULBS are mecanismele de a-și adapta sesiunea de admitere unui nou calendar de bacalaureat, dacă va fi nevoie. Din acest punct de vedere, dorim să îi asigurăm pe tinerii care doresc să urmeze programele de studiu ale universității noastre că această situație de criză nu este una care să ne blocheze activitatea și că ne vom sincroniza cu noile stări de fapt”, ne-a răspuns Sorin Radu.

Citește și: Rectorul ULBS, despre greva din educație. „Poate fi un moment de cotitură pentru viitorul învățământului preuniversitar”

Pe site-ul ULBS a fost publicat deja calendarul admiterii din acest an. Pentru licență, sesiunea de admitere este programată să înceapă de pe 3 și 4 iulie la Teologie, respectiv Medicină; de pe 6-7 iulie la Litere și Arte, la Socio-Umane și la Inginerie; de pe 10 iulie la Drept, Științe, Științe Agricole și Științe Economice. Totodată, calendarul prevede că pentru cei care vor dori să opteze pentru studii de licență de la distanță, admiterea va începe mai devreme – de pe 19 iunie și vizează facultățile de Drept și Științe Economice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus