Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
12°C

VIDEO Arhitect sibian: 3 din 5 cupluri se ceartă sau chiar se despart din cauza stresului determinat de lucrările de amenajare a locuinței. ”Niciodată nu va exista o decizie 50-50%”

VIDEO Arhitect sibian: 3 din 5 cupluri se ceartă sau chiar se despart din cauza stresului determinat de lucrările de amenajare a locuinței. ”Niciodată nu va exista o decizie 50-50%”

3 din 5 cupluri se ceartă și unii chiar se despart din cauza stresului provocat de lucrările de amenajare din casă, susține arhitectul sibian Tudor Șt. Popa într-un interviu acordat Ioanei Andrievici, trainer în tehnici de negociere.

”Doar cine nu a trecut niciodată printr-un șantier nu știe cât de dificil este să nu te complaci spre sfârșit cu lucrări nu tocmai mulțumitoare. Oamenii pur și simplu ajung la un punct în care își spun “las-o așa, nu mai contează, doar să terminăm odată șantierul ăsta“, spune arhitectul.

El spune că în fiecare cuplu există un dominator și un dominat și nu va exista niciodată liniște atunci când dominatorul nu primește ceea ce își dorește. Dar și dominatul trebuie să își primească partea lui de decizie.

”Dacă persoana dominată din cuplu va decide cum va fi amenajat biroul ori livingul (în cazul bărbaților) sau baia ori bucătăria (în cazul femeilor), este suficient pentru a avea liniște în cuplu, chiar dacă restul casei va fi decisă în totalitate de cealaltă persoană. Niciodată nu va exista o decizie 50-50%, de obicei neogociez ca amenajarea să fie gândită în felul următor: 70% din spații le decide dominatorul, 30% decide dominatul. Acesta este secretul prin care salvăm căsnicii. La propriu”, spune Tudor Șt. Popa.

Ioana Andrievici susține că e important ca atunci când negociezi, să o faci în echipă, ”iar un cuplu poate fi o astfel de echipă, e esențial să ajungi la un numitor comun”, spune ea.

”Managerul de proiect e mediatorul și aproape ajungi să faci terapie de cuplu. E bine să aveți comunicare și termene clare”, spune mediatorul.

”Undeva la 70% femeile decid pe un apartament rezidențial, dar dacă bărbatului îi dai 20% din spațiu, un colț, un birou, atunci și el e mulțumit. Bărbatul e ușor de mulțumit în general”, explică arhitectul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus