Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Licitația pentru Gușterland va fi reluată la sfârșitul lunii iulie cu un buget crescut

Licitația pentru Gușterland va fi reluată la sfârșitul lunii iulie cu un buget crescut

Primăria Sibiu mai face o încercare pentru contractarea unei companii care să amenajeze Dealurile Gușteriței în cadrul proiectului cunoscut mai nou drept „Gușterland”. Licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție lucrări pentru investiția „Amenajarea unei zone de agrement și ecoturism pe dealurile Gușteriței” este programată în ultima zi a lunii iulie, după ce cea din luna mai a fost anulată din cauza lipsei depunerii unei oferte.

La licitația trecută investiția era estimată la un cost de 34,5 milioane de lei fără TVA sau aproape 8 milioane de euro cu tot cu TVA.

În ședința din 29 mai a Consiliului local Sibiu, a fost aprobată creșterea bugetului cu aproape 7,7 milioane lei: fiind aprobat un buget total de 53,8 milioane lei față de 46,1 milioane lei cât a fost aprobat în ședința din noiembrie 2022. Astfel, valoarea scoasă la licitație de data aceasta este de 40,1 milioane lei.

Banii vor fi din bugetul local, cu posibilitatea alocării de surse europene.

Documentația atașată anunțului de licitație este aceeași și conține studiile de fezabilitate, mai multe desene ale viitoarelor lucrări cu funcții de agrement, dar și o serie de avize – 20 în total – plus un amplu studiu arheologic. În studiul arheologic au fost incluse rezultatele a o serie de săpături care au fost efectuate înainte de lansarea licitației și despre care Turnul Sfatului a scris anterior:

Citește și: Descoperire interesantă pe terenul unde urmează să fie construit Gușterlandul. Cercetare arheologică și în Câmpșor pentru aqua-park

În caietul de sarcini sunt descrise beneficiile anticipate de Primărie: „Municipiul Sibiu își propune să rămână un oraș care atrage un segment de populație tânăr și dinamic și este important să se intervină în acest sector, prin completarea și diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber (...) Diversificarea ofertelor de petrecere a timpului liber va genera creșterea perioadei de ședere cu evidente beneficii economice. În acest sens, una dintre potențialele direcții de acțiune identificate este valorificarea patrimoniului istoric și natural din cartierul Gușterița, precum și necesitatea extinderii rețelei de trasee ciclo-turistice și a infrastructurii de agrement, în completarea ofertei actuale de activități culturale și de petrecere a timpului liber.

Efectul final al execuției lucrărilor va fi de îmbunătățirea considerabilă a condițiilor de viață ale localnicilor și de facilitare a accesului la o zonă special amenajată pentru petrecerea timpului liber, agrement și turism”.

Mai multe despre detaliile tehnice descrise în documentația scoasă la licitație am scris în acest articol.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Kukuruku

Acum 3 luni

Am eu o idee geniala. Nu-l mai faceti! Asta a vrut sa va transmita poporul cand a votat numele asta.
Raspunde

Cosmin

Acum 2 luni

Și? La a doua sesiune a fost cineva interesat ? Sau este necesară o noua mărire de buget :-)
Raspunde

Paul

Acum 1 lună

S-a stabilit marele câștigător ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus