Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Caravana „Bună ziua, schimbare!” ajunge în premieră în județul Sibiu, la Săliște, unde locuitorii vor beneficia de acces mai ușor la un set complet de servicii - bancare, de asigurări și de telecomunicații

Caravana „Bună ziua, schimbare!” ajunge în premieră în județul Sibiu, la Săliște, unde locuitorii vor beneficia de acces mai ușor la un set complet de servicii - bancare, de asigurări și de telecomunicații

- Caravana „Bună ziua, schimbare!” se va opri în orașul Săliște, județul Sibiu, între 19 și 30 iunie

- Conceptul de unitate mobilă, care circulă într-un camion modular, a fost dezvoltat pentru a facilita accesul comunităților locale din România la servicii financiare și tehnologie, precum și la educație financiară și digitală.

Sibiu, 19 iunie 2023 – Caravana „Bună ziua, schimbare!”, o inițiativă comună a Băncii Comerciale Române și Vodafone România, în parteneriat cu OMNIASIG Vienna Insurance Group și BCR Asigurări de Viață VIG, pentru creșterea gradului de incluziune financiară și tehnologică, sosește luni, 19 iunie, în orașul Săliște, județul Sibiu.

La eveniment va fi prezent și primarul orașului, domnul Horațiu Dumitru Răcuciu. Camionul modular va staționa, până pe 30 iunie, în apropierea Centrului de informare turistică din oraș. 

Elementul de noutate al caravanei care ajunge la Săliște este alăturarea a două companii membre a Vienna Insurance Group - OMNIASIG și BCR Asigurări de Viață VIG, acest parteneriat reprezentând un pas strategic important pentru facilitarea accesului comunităților la servicii de protecție și asigurări generale și de viață. Colaborarea aduce în prim-plan un set complet de servicii - bancare, de asigurare și telecomunicații - toate gândite pentru a îmbunătăți calitatea vieții și pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a comunității locale.

Concret, prin intermediul caravanei, membrii comunității din Săliște vor beneficia de:

- Acces ușor și rapid la servicii și produse financiare BCR utile în viața de zi cu zi, cum ar fi cont curent, carduri, asigurări, digital banking, precum și la pachete Vodafone de servicii de telecomunicații și tehnologie - telefoane și accesorii, abonamente și oferte de telecomunicații, care includ servicii mobile, broadband fix și TV;

- Facilitarea accesului la informații de educație financiară și digitală, adaptată pe grupe de vârstă: de la cursuri de responsabilizare financiară și antreprenoriat în comunitățile rurale, la transformare digitală și cybersecurity.

Punctul de lucru mobil BCR & Vodafone va fi deschis de luni până vineri, în intervalul 10:00-16:00. Doi experți, unul în domeniul financiar-bancar și unul din zona de tehnologie și telecomunicații, vor fi prezenți și vor oferi consiliere personalizată pornind de la nevoile reale ale comunității.

La biroul bancar din cadrul unității mobile se vor putea efectua digital, asistat de consilieri, următoarele operațiuni:

- Deschideri de cont curent și carduri de debit

- Deschideri de depozite și conturi de economii

- Solicitări de carduri de credit

- Acces la digital banking

- Solicitări pentru credite de consum, precum și refinanțări și restructurări

- Asigurări de venituri, de șomaj și de incapacitate de muncă

- Asigurări de locuință (obligatorii si facultative) și asigurări de protecție a bunurilor personale

- Asigurări de călătorie

- Consiliere și asistență pentru gama extinsă de servicii bancare, inclusiv pentru finanțare în mediul rural prin BCR Social Finance și leasing prin BCR Leasing.

De asemenea, camionul modular este dotat cu un echipament multifuncțional, care va putea oferi următoarele operațiuni:

- Eliberare lei sau euro, în numerar

- Depunere numerar în calitate de persoană fizică – în conturile curente, conturile de rambusare credit, conturile de economii sau în conturile altor persoane

- Plată numerar a facturilor curente către furnizori

- Reîncărcare cartele Vodafone

- Eliberare mini extras

- Interogare sold

- Schimbare PIN

În ceea ce privește zona de tehnologie și telecomunicații, clienții vor putea accesa ofertele de abonamente de servicii fixe (internet și televiziune) și pe cele de servicii mobile, vor putea testa și achiziționa dispozitivele disponibile pe platforma comercială Easytech (televizoare, tablete, trotinete, aspiratoare robot, etc.), dar își vor putea plăti și factura și reîncărca în aplicația My Vodafone sau la ATM-ul BCR cartela Vodafone.

În plus, unitatea mobilă va găzdui cursuri de educație financiară, precum și ateliere despre folosirea aplicațiilor mobile și despre navigarea în siguranță pe internet. De asemenea, vor fi prezenți și experți care le vor explica oamenilor cum pot accesa finanțări prin fondurile europene pentru producție și echipamente agricole.

Caravana „Bună ziua, schimbare!” a început traseul său prin România în octombrie 2022, cu misiunea de a ajunge în cât mai multe localități din țară. Prima destinație pe harta acestui demers a fost localitatea Băleni, județul Dâmbovița, unde s-a desfășurat lansarea oficială a proiectului. A doua oprire a fost în Drajna, județul Prahova, iar a treia, în comuna Glodeanu-Sărat, județul Buzău, în noiembrie 2022. În fiecare dintre aceste localități, caravana a staționat între 7 și 14 zile, adaptându-se nevoilor specifice ale fiecărei comunități.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 20 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 320 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 53% sunt unități unde operațiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – 2.000 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus