Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
23°C

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, cu bicicleta pe Via Transilvanica

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, cu bicicleta pe Via Transilvanica

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a străbătut cu bicicleta duminică pentru prima dată traseul de pe Via Transilvanica între Ciugud şi Alba Iulia, alături de fraţii Uşeriu şi de alţi voluntari, alăturându-se astfel altor "ambasadori" ai proiectului care a câştigat, recent, Premiul European pentru Patrimoniu/Premiul Europa Nostra 2023 din partea Comisiei Europene şi Europa Nostra.

"Am profitat de prezenţa în inima Transilvaniei pentru a face primul meu traseu de Via Transilvanica. Nu a fost atât de lung pe cât mi-aş fi dorit, dar cred că am făcut o oră jumate bună de traseu (de la Ciugud până la borna din apropierea Porţii a III-a a Cetăţii din Alba Iulia - n.r.) . (...) Am fost chiar curios să văd acest proiect care are deja o reputaţie mult dincolo de graniţele României", a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Geoană.

Acesta a adăugat că îi încurajează pe cât mai mulţi români să voteze online în favoarea Via Transilvanica pentru Public Choice Award 2023, menţionând că este o competiţie între mai multe proiecte europene.

Mircea Geoană a mai spus că Regele Charles are dreptate atunci când afirmă că România are o unicitate a ei.

"Aş spune că ce are România, armonia peisajului şi frumuseţea locurilor şi această zonă încă foarte naturală, o face să fie absolut excepţională şi cred că Regele Charles are dreptate - România are o unicitate a ei, şi cred că este bine să o conservăm, să o prezervăm şi să o punem în valoare", a conchis Geoană.

Prezenţa duminică la Ciugud a secretarului general adjunct al NATO i-a luat "puţin prin surprindere" pe cei din administraţia locală.

"La Ciugud, ne bucurăm mereu când suntem vizitaţi de oaspeţi de seamă, chiar şi când vizita ne ia puţin prin surprindere. Secretarul general adjunct al NATO, domnul Mircea Geoană, se află, astăzi, într-o scurtă vizită în comunitatea noastră. Domnia sa a dorit să vadă Via Transilvanica şi a parcurs cu bicicleta un tronson din acest traseu turistic. A avut o scurtă întâlnire (la monumentul Via Transilvanica de la Ciugud) cu iniţiatorii acestui proiect, cu primarul Gheorghe Damian şi cu preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, iar apoi a continuat traseul spre Alba Iulia. Mircea Geoană se alătură astfel personalităţilor care promovează Via Transilvanica în ţară şi în străinătate. (Data viitoare promitem că ne aducem şi noi bicicletele)", se arată într-o postare publicată duminică pe pagina de Facebook a Primăriei comunei Ciugud.

Via Transilvanica este primul traseu de drumeţie de lungă distanţă din România şi se întinde pe 1.400 de kilometri, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin.

Lansarea oficială a traseului a avut loc în toamna anului trecut la Alba Iulia. Tot aici, a fost lansarea simbolică a proiectului în Anul Centenarului Unirii, în iunie 2018.

Printre ambasadorii şi susţinătorii proiectului Via Transilvanica s-au numărat Marcel Iureş, Marius Manole, Pavel Bartoş, Horia Tecău, William Blacker, Mihaela Miroiu, Charlie Ottley, Nicolae Al României, Alina Maria de Roumanie, Toma Coconea, Ada Milea etc.

foto facebook.com/primariaciugud

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Nelutu Hampu

Acum 3 luni

Nu ne mai facem bine! Ii primim pe toti strainii in satele care nu sunt romanesti si satele noastre pier incet dar sigur pentru ca asta se doreste sa se stinga sufletul romanesc si sa ni se i-a Ardealul!
Raspunde

Emil

Acum 3 luni

Domnului Geoana i s-a facut dor de cada sefului Vantu.
Raspunde

Bula

Acum 3 luni

n-a fost al vostru, niciodata prazarilor
Raspunde

Sparrow

Acum 3 luni

Ete na! A grohāit Charles o enormitate si noi ne-am slobozit in izmene. "ROMÂNIA are unicitatea ei"Ghici ce? Si Hondurasul are unicitatea lui si Noua Caledonie ori Trinidad and Tobago , toate au unicitate lor. Cred insā cā dacā ceva individualizeazā Romania este imbecilitatea locuitorilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus