Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
10°C

Trasee cicliste pentru nevăzători prin Sibiu și împrejurimi, la Unstoppable 2023. Nevăzătorii vor servi o cină pe întuneric pentru a împărtăși cu oamenii un moment obișnuit din viața lor

Trasee cicliste pentru nevăzători prin Sibiu și împrejurimi, la Unstoppable 2023. Nevăzătorii vor servi o cină pe întuneric pentru a împărtăși cu oamenii un moment obișnuit din viața lor

Asociația Urban Bike Revolution organizează în acest final de săptămână, 24 și 25 iunie, a treia ediție a „Unstoppable – sport și mobilitate fără bariere”, un proiect ce aduce împreună tineri nevăzători și tineri tipici din peste opt orașe ale României, la Sibiu, într-o experiență unică și inspirațională.

În cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului, participanții vor avea ocazia să exploreze trasee cicliste prin Sibiu și împrejurimi, însoțiți de ghizi instruiți și de voluntari entuziaști. Programul propus le va permite tinerilor nevăzători să se bucure de senzațiile unice prin natură, iar tinerii tipici vor avea oportunitatea de a învăța mai multe despre provocările și abilitățile de navigare ale persoanelor cu deficiențe de vedere.

Unstoppable a fost creat cu scopul de a promova incluziunea și solidaritatea între tinerii nevăzători și cei tipici, oferindu-le o oportunitate extraordinară de a se conecta, de a învăța unii de la alții și de a-și dezvolta abilitățile prin intermediul ciclismului și al sportului, a declarat Andrei Rusu, președintele Urban Bike Revolution.

Cină pe întuneric

Dacă traseele cu bicicleta se adresează în special echipajelor în tandem, publicul larg poate participa la un eveniment culinar mai puțin obișnut.

„În cadrul acestei ediții ne-am gândit să provocăm publicul la o „Cină pe întuneric” care va avea loc vineri, ora 19:30, la restaurantul Casa Grinda. Oricine este binevenit să experimenteze o cină în întuneric și să savureze un meniu delicios servit de către persoane nevăzătoare, putând astfel să trăiască un moment din viaţa obişnuită a acestora. Provocarea serii va fi să ne foloim şi celelalte simţuri pentru a ne bucura de gustul mâncării. Rezervările se fac pe pagina de facebook a Asociației Urban Bike Revolution ” a declarat Dana Mitea, coordonatorul proiectului.

Cel mai important moment al proiectului îl reprezintă startul la Cursa Sponsorilor, din cadrul Turului Ciclist al Sibiului, unde echipa Unstoppable va participa cu peste 20 de echipaje tandem, fiind una dintre cele mai numeroase echipe din concurs.

„Prin intermediul „Unstoppable", Asociația Urban Bike Revolution dorește să stimuleze schimbul de cunoștințe și să promoveze înțelegerea și respectul reciproc între tinerii nevăzători și cei tipici. Prin experiența interacțiunii directe, se creează un mediu propice pentru învățare și dezvoltare personală, în care toți participanții sunt inspirați și încurajați să depășească barierele personale și să-și descopere adevăratul potențial”, mai transmit organizatorii evenimentului.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, sponsorizat de IFM, Medical Corp, Decathlon și Cămara Europei și realizat cu sprijinul Turului Ciclist al Sibiu, Action Sport, Vecinătate, Asociația Tandem Arena, Muntele Mic Extrem, Clubul Rodo și Asociația Timișoara prin ochii tăi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Lb. romana ...

Acum 11 luni

"Nevăzătorii vor servi o cină pe întuneric pentru a împărtăși cu oamenii ...." Ei nu sunt oameni ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus