Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
25°C

Ce facem în weekend? FITS, Ziua Universală a Iei, biciclete cochete și Unstoppable

Ce facem în weekend? FITS, Ziua Universală a Iei, biciclete cochete și Unstoppable

Weekend-ul acesta avem mai multe evenimente la care putem lua parte. Cea mai complexă ediție a Festivalului Internațional de Teatru începe vineri la Sibiu, sărbătorim Ziua Universală a Iei și ne plimbăm cu bicicletele cochete.

La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Puteți savura pizza preferată pe terasa de la Tango  sau o puteți comanda direct acasă, cu livrare gratuită.

Filmele de la CineGOLD

În acest sfârșit de săptămână, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „Bărzoiul Richard se întoarce - Secretul Marelui Giuvaier”, „Nu-ți port pică” „Elementar” sau „Gardienii galaxiei” sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. Programul complet pentru weekend îl găsiți aici.

FITS

Cea mai mare ediție a Festivalului international de Teatru începe vineri la Sibiu. Programul complet îl găsiți aici.

Recomandările primei zile de festival le găsiți aici.

Ziua Iei la Muzeul Astra

Sibienii sunt invitați să participe în perioada 22-25 iunie la Ziua Universală a Iei, eveniment ajuns la ediția a X-a.Timp de patru zile, vizitatorii Muzeului Astra sunt invitați să fie cercetași și cercetători de tradiții și obiceiuri, degustători de povești și șezători; să afle povestea iei de la cei care trăiesc, cercetează și duc mai departe tradiția: 50 de meșteri populari, iar alături de ei vor fi muzeografi și restauratori. Detalii aici

Biciclete Cochete pedalează in IE la Ziua Universală a IEI Sibiu

De Ziua Universașă a Iei, Muzeul Astra va organiza și evenimentul Biciclete Cochete.

Program 24 iunie 2023:
- începand cu ora 15:30 - întâlnire în Parcul Tineretului
- ora 16:00 - plecare spre Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului
- ora 17:00 – Sosire în Muzeu în Târgul de țară.

Unstoppable

Asociația Urban Bike Revolution organizează în acest final de săptămână, 24 și 25 iunie, a treia ediție a „Unstoppable – sport și mobilitate fără bariere”, un proiect ce aduce împreună tineri nevăzători și tineri tipici din peste opt orașe ale României, la Sibiu, într-o experiență unică și inspirațională.

Atelier de pictură pe tricouri

Un atelier de weekend destinat întregii familii sau prietenilor este organizat sâmbătă, 24 iunie de Asociatia CreativAct.

„Te ghidăm să îți personalizezi propriul tricou și nu contează dacă ai sau nu talent. Îți garantăm că iese ceva”, arată organizatorii evenimentului.

Bazar cu suflet - aniversare UCOS 25 de ani

Fundația „Un copil, o speranță” împlinește 25 de ani de activitate pe care îi va sărbători prin evenimentul „Bazar cu suflet”.

„Așadar te invităm sâmbătă, 24 iunie, între 10 si 13, la cea de-a doua ediție a evenimentului “Bazar cu suflet”. Ca și anul trecut, dacă ai ceva de care nu mai ai nevoie, dar îl poți da mai departe pentru un preț modic, te poți înscrie la nr. de tel. 0766786087 (Mirela), pentru a stabili detaliile - pret intrare 25 lei”, arată organizatorii evenimentului.

Albertina & Brukenthal

Expoziția Albertina & Brukenthal se deschide sâmbătă ora 13 la Palatul Brukenthal din Piața Mare. Participarea la vernisaj se face pe bază de rezervare telefonică la numărul 0269 217 691.

Muzeul Național Brukenthal începe din acest an o colaborare cu Muzeul Albertina din Viena. Recunoscut ca „poate cel mai rafinat și frumos din Europa” Muzeul Albertina deține o valoroasă colecție de gravuri și desene care este în continuare cea mai mare din lume. Această colecție deține lucrări de Michelangelo, Durer, Rembrandt, Rubens, Schiele.

Expoziția Albertina și Brukenthal urmărește să pună împreună într-o expoziție cele două mari muzee ale lumii, subliniind punctele comune ale acestora: fondatorii muzeelor Prințul Albert Casimir și Baronul Brukenthal, doi prieteni, ambii aflați în strânse legături cu Maria Tereza și membri ai lojei francmasonice și renumiți colecționari. Se cunoaște faptul că în timpul șederii la Viena dar și a numeroaselor vizite, Brukenthal a avut posibilitatea de a vedea personal numeroase galerii și colecții private. Deosebit de multe lucruri a învățat de la renumitul cunoscător Albert von Sachesn-Teschen. Din dorința de a beneficia la maximum de cunoștințele acestuia, Brukenthal l-a vizitat la Bratislava, la acea vreme capitala Ungariei, unde Albert era guvernator.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus