Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Corporatiștii sibieni s-au întrecut la Cursa Sponsorilor

Corporatiștii sibieni s-au întrecut la Cursa Sponsorilor

Organizată de Turul Ciclist al Sibiului pentru sponsori și parteneri, competiția mobilizează în fiecare an la start sute de cicliști sibieni, dar reprezintă și cel mai important eveniment sportiv pentru cicliștii cu deficiențe de vedere, care vin din toată țara pentru a concura.

331 de cicliști au participat la Cursa Sponsorilor, competiție de contratimp individual și pe echipe desfășurată duminică, 25 iunie, pe un traseu de 13,8 km lungime dintre Sibiu și Poplaca. Cele 23 de echipe Unstoppable, formate din cicliști cu deficiențe de vedere, au deschis competiția, pe biciclete speciale, pe care au pedalat în tandem cu voluntari care și-au asumat rolul de pilot. „Pentru cicliștii cu deficiențe de vedere, Cursa Sponsorilor de la Sibiu este highlight-ul sportiv al anului – cea mai importantă competiție la care pot să participe. Anul acesta au venit din nouă orașe: Iași, Cluj, Bistrița, Pitești, București, Timișoara, Brașov, Zărnești și Sibiu. Și pentru că nu toți au venit cu pilot, am apelat la sibieni pentru a-i ajuta în cursă”, spune Andrei Rusu, președintele Asociației Bike Revolution, care coordonează acest proiect. Sportivii cu deficiențe de vedere apreciază simpatia și căldura cu care sunt primți de fiecare dată la Sibiu. Un exemplu: înainte cu o zi de Cursa Sponsorilor, ei fac un tur de acomodare cu piloții voluntari, din Piața Mică până la Pădurea Dumbava și retur, și de fiecare data benficiază de suport din partea Poliției Rutiere, care le securizează cursa în oraș.

După echipele Unstoppable, care au fost încurajate pe traseu și aplaudate la final de toți participanții, au luat startul cicliștii care s-au înscris în echipă la contratimp, urmați de cei care s-au înscris individual.

Co-finanțată prin Agenda Sport de Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, Cursa Sponsorilor a fost organizată în parteneriat cu ROMGAZ, Scandia Food, Alexandrion Grup, Apa Tușnad, Bere Sibiu, Astoria Wines, Shopping City Sibiu și OptCycling.

Câștigătorii Cursei Sponsorilor 2023 sunt:

Individual feminin (< 45 ani)

l Ciuntu Veronica ( Marquardt )

ll Ghimpu Miruna ( CON-A )

lll Spatacean Marioara ( Kendrion )

Individual feminin (> 45 ani)

l Popa Corina Arina ( Marquardt )

ll Dobre Calman Cristina ( Boromir )

lll Gligor Adina ( IFM Electronic )

Individual Masculin (< 45 ani)

l Stancioi Constantin Alexandru ( Compa)

ll Ghisoiu Mihai ( Joyson Safety )

lll Cociuba Sebastian ( Bilstein )

Individual Masculin (> 45 ani)

l Bradean Adrian Claudiu ( GAMA IT )

ll Carciu Dan ( Compa )

lll Gladca Dragos ( Astoria )

Echipe feminin

l  Visma SuperGirls

ll CONTI The Fast Girls

III Compa F

Echipe Masculin

l Conti ARR

II Compa M

III Conti 2VarutziSi1Sebutz

Rezultatele complete sunt disponibile pe cronometraj.ro

În afară de Cursa Sponsorilor, sub egida Turului Ciclist al Sibiului se organizează și alte competiții dedicate amatorilor: Transfăgărășan Challenge - în 7 iulie, Păltiniș Challenge – în 8 iulie și Green Day Kids - în 9 iulie, dedicat copiilor între 5 și 12 ani, nelicențiați.

Aflat la ediția a 13-a, Turul Sibiului înseamnă anul acesta patru zile de competiție, între 6 și 9 iulie, cu trei etape și două semi-etape care însumează, în total, 660 de km.

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, sub egida Federației Române de Ciclism și a Uniunii Cicliste Internaționale. Încă de la prima ediție, care a avut loc în iulie 2011, Turul Sibiului s-a impus drept cea mai titrată competiție ciclistă organizată în România și una dintre cele mai importante din sud-estul Europei, găzduind echipe naționale, Continentale, Pro-Continentale și, în premieră pentru țara noastră, de World Tour.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus