Miercuri,
04.10.2023
Ceata
Acum
5°C

Peste 5.300 de vizitatori la Muzeul Astra, de Ziua Iei

Peste 5.300 de vizitatori la Muzeul Astra, de Ziua Iei
Peste 5.300 de sibieni și turiști au vizitat Muzeul Astra, weekend-ul trecut, de Ziua Iei.
 
„ZIUA IEI 2023 a însemnat peste 5300 de vizitatori, 50 de meșteri populari, 36 de ateliere demonstrative și interactive, care au încununat cei zece ani de poveste a iei! Iar povestea merge mai departe”, arată reprezentanții muzeului. 
 
Timp de patru zile, vizitatorii Muzeului Astra au fost invitați să fie cercetași și cercetători de tradiții și obiceiuri, degustători de povești și șezători; să afle povestea iei de la cei care trăiesc, cercetează și duc mai departe tradiția: 50 de meșteri populari, iar alături de ei vor fi muzeografi și restauratori.
 
Pe ulițele satului din Muzeul ASTRA a avut loc un târgul de ii și obiecte tradiționale, design contemporan, flori și cosițe împletite. De asemena, s-au desfășurat  36 de  ateliere demonstrative și interactive, începând cu ateliere de țesut, până la ateliere de imprimare flori pe textil sau vopsit cu culori naturale, confecționat podoabe, brodat motive de pe ie, împâslit, metaloplastie, pictat pe sticlă sau prelucrare piele și ateliere de spus povești.
 
 
FOTO: Muzeul Astra 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus