Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Răzvan Pop: Toate instituțiile culturale din România ar trebui cât de cât să performeze și să preia exemplul sibian. Bucureștiul, fără supărare, nu este în această comunitate culturală

Răzvan Pop: Toate instituțiile culturale din România ar trebui cât de cât să performeze și să preia exemplul sibian. Bucureștiul, fără supărare, nu este în această comunitate culturală

Răzvan Pop, directorul Bibliotecii ASTRA din Sibiu a declarat în cadrul unei conferințe din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) că restul țării ar trebui să preia modelul sibian în ceea ce privește actul cultural.

”Noi trebuie să coborâm mai mult, pentru că, într-adevăr, noi suntem acolo sus, suntem pe un piedestal, dar dacă acest piedestal nu are o fundație, ne prăvălim, ori această fundație înseamnă ca toate instituțiile culturale din România cât de cât să performeze și să preia exemplul sibian. Nu suntem în această situație și nici măcar Bucureștiul, fără supărare, nu este în această comunitate culturală. Sunt foarte multe orgolii. Ar trebui să mergem să mergem în mediul rural, să mergem în mediul urban mic, să oferim această alternativă, această alternativă culturală pe care noi o construim. Acesta ar trebui să fie pasul următor”, a transmis Răzvan Pop.

Directorul Bibliotecii ASTRA a amintit că a fost voluntar în cadrul primelor ediții ale FITS.

”Eu mă mândresc, nu mă laud, mă mândresc cu faptul că am fost voluntar la acest festival atunci când eram în liceu și în facultate. Recunosc că pe vremea aceea voluntarii erau ca niște atomi, făceau cam tot ce voiau, nu făceau neapărat voluntariat, dar am văzut toate spectacolele, cred că am acasă o colecție cu 100 de afișele”, a mai spus Pop.

Conferința la care a participat directorul Bibliotecii ASTRA a reunit majoritatea instituțiilor de cultură din județ, nelipsind Casa de Cultură a Municipiului Muzeul Național Brukenthal și Teatrul Gong, pe lângă directorul FITS, Constantin Chiriac.

”Ceea ce se întâmplă aici eu cred că este normal, pentru că așa trebuie să funcționeze un oraș, așa trebuie să funcționeze o comunitate. Dacă vă uitați la vârstă suntem cam acolo, undeva la 40 de ani suntem toți, dar avem nevoie de o persoană mai în vârstă care să ne învețe, suntem ucenici și avem nevoie de un maestru, iar domnul Chiriac este aici ca să ne învețe, se potrivește perfect în această poziție”, a mai spus Pop.

Chiriac a vorbit despre prezența dialogului între toți managerii de cultură din județ.

”Suntem probabil singura comunitate în care există această legătură și care vine din ceea ce înseamnă vocația, care de-a lungul timpului s-a construit aici și datorită dialogului care are loc nu numai în timpul festivalului”, a comentat Constantin Chiriac.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Emil

Acum 11 luni

Pai na, primarul Bucurestiului nu e artist in trasul rosilor pe sfoara precum primarul Sibiului.
Raspunde

Un sibian

Acum 11 luni

La așa o laudă deșănțată, am crezut inițial că acest articol e unul publicitar, la a cărui final TS precizează la autor: ” de PUBLICITATE”.

Raspunde

Hermann Stadt

Acum 11 luni

Ba Doamne feri' de așa ceva.Sper ca circul asta ieftin sa nu se extindă în toată țara.
Raspunde

DB

Acum 11 luni

ce-am ajuns! să-şi bată Răzvănel coasa de cultura miticilor?! un exemplu de infatuare sibiană! cultura pe care o pretinde e exact ca brandul "brânzei de Sibiu": doar un mit.
Raspunde

Sibian SB

Acum 11 luni

Lauda-ma gura ca ti-oi da friptura!
Raspunde

Alt sibian

Acum 11 luni

Auzi la dl. Pop "așa trebuie să funcționeze un oraș, așa trebuie să funcționeze o comunitate", cred ca incep occidentalii sa le para rau ca nu s-au nascut la Sibiu si nu sunt vecini cu marile personalitati ale culturii universale.
Raspunde

Ilie

Acum 11 luni

Gata, a iesit gauritul pnl la razboi. acest bula pus politic sef la Astra, incapabil profesional sa obtina cinstit o functie de conducere. apropos, lipseste din poza marele savant ilie nanu de la in_cultura, alt uns in functie politic, alt incompetent numit de colegii de serviciu "dan fituica".
Raspunde

AMN114

Acum 11 luni

dl Pop trăiește într-o realitate paralelă. Nu poți compara un oraș de 160,000 locuitori cu unul de 2,000,000:) Dar prostul dacă nu e și fudul parcă nu e prost destul. Pe de altă parte sunt curios cu ce bani organizează dânșii festivalul. O fi oare ploșnițe abonate la buget? La cum arată (de exemplu) spitalele sibiene, chiar este o prioritate să sponsorizezi niște saltimbanci?
Raspunde

Nicu Săliștean

Acum 11 luni

Festivalul internațional de teatru de la Sibiu a devenit o adunătură de saltimbanci! Faza cu dronele și protecția mediului frizează absurdul. Invitații din străinătate au venit cu avioanele poluante sau s-au teleportat?! O mizerie pe bani mulți.
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 11 luni

Stimate d-le Pop,imi suna a acuzatia clasica a noastra cand nu vrem sa acceptam ceva.Fara suparare,afirmatia dvs.arata ca d-na Johannis care isi scurteaza rochiile create la B. de designeri celebri la croitorul propriu din SB.Daca vreti va remit declaratiile .Sau face escala la SB ca sa nu ajunga in B.

Raspunde

Sibian SB

Acum 11 luni

Cine stie cat va mai conduce dl. Razvan biblioteca Astra. La anu;, dupa alegeri, poate primeste un post baban la Bucuresti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus