Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Peste 600 de elevi sibieni au fost nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională. Cele mai multe contestații au fost la română

Peste 600 de elevi sibieni au fost nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională. Cele mai multe contestații au fost la română

Peste 600 de elevi au depus contestații ieri și astăzi în încercarea de a obține note mai bune la Evaluarea Națională. Cele mai multe, peste 400 au fost pentru notele de la română. În zilele următoare aceste contestații vor fi soluționate, iar în 4 iulie se vor afișa rezultatele finale.  

Joi, 29 iunie, la ora 12.00 s-a finalizat etapa de depunere a contestațiilor pentru rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2023 de către absolvenții clasei a VIII-a, la nivelul celor 88 de centre de examen din județul Sibiu. În total au fost depuse 625 de contestații dintre care 410 doar la Limba și literatura română. 

Cele mai multe contestații au fost depuse la centrele de examen Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu (51), Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu (50), Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (34), Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu (28), Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu (25), Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu (25), Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu (22) și Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu (20).

Soluționarea acestor contestații poate aduce elevilor note mai mari, mai mici sau pot rămâne nemodificate. Rezultatul final este cel de după contestații.

În conformitate cu OMEC 5.241 din 31.08.2022 (cu modificările și completările ulterioare), art. 10, alin. 4: ”Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.”.

Rezultatele finale se vor afișa marți, 4 iulie.

Media generală de admitere se calculează considerând-se 100% media de la Evaluarea Națională.

Centralizarea, după depunerea contestațiilor

Disciplina

Număr candidați cu notă

Număr contestații

Limba și literatura română

3.123

410

Matematică

3.106

170

Limba și literatura germană maternă

389

45

Limba și literatura maghiară maternă

15

0

TOTAL

625

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Un pedagog de ... scoala noua

Acum 3 luni

In loc sa depuna contestatii, mai bine ar fi citit in loc sa piarda vremea pe tik-tok.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus