Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Primăria Sibiu anunță construcția unei parcări subterane pe strada Siretului. 5 oferte primite

Primăria Sibiu anunță construcția unei parcări subterane pe strada Siretului. 5 oferte primite

Primăria Sibiu anunță într-un comunicat de presă remis joi că pe strada Siretului va fi construită o parcare subterană pentru maxim 300 de mașini, iar în preajmă vor fi amenajate spații verzi.

“Terenul vacant de pe str. Siretului a făcut obiectul unei cereri de retrocedare și, după procese care au durat peste 20 ani, Primăria Sibiu poate dispune acum de această suprafață și să o amenajeze pentru utilitate publică. Am demarat o procedură de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea amenajării unei parcări subterane în zonă.

Fiind un cartier dens populat, intenționăm să amenajăm o parcare subterană pentru 250-300 de autovehicule. La fel de important, deasupra parcării, la sol, vom putea crea o zonă verde și de relaxare, atât de necesară pentru creșterea calității locuirii în acest cartier”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Prin caietul de sarcini, Primăria Sibiu a indicat principalele amenajări pe care proiectantul cu care se va încheia contractul trebuie să le aibă în vedere:

-           Construcția unei parcări în subteran pentru 250-300 de mașini, dotată cu lift, 2 stații de încărcare a mașinilor electrice, locuri de parcare pentru motociclete și acces cu barieră

-           Reconfigurarea drumurilor de acces

-           Amenajarea zonelor verzi pe o suprafață de aproximativ 8.300 mp, dotate cu sistem de irigații, precum și crearea de alei pietonale și a unor spații de recreere dotate cu mobilier urban, incluzând locul de joacă existent; în zonă se va amenaja și o fântână arteziană și se vor monta rastele pentru biciclete

-           Modernizarea iluminatului public, prin instalarea de corpuri eco-eficiente, conectate la sistemul de telegestiune

Contractul care se va încheia în urma procedurii de achiziție va include ca sarcini pentru firma respectivă: elaborarea studiului de fezabilitate, a studiului geotehnic și a unui studiu de trafic, precum și obținerea avizelor și acordurilor conform certificatului de urbanism.

Termenul de depunere a ofertelor a fost 22 iunie, 5 ofertanți participând la această procedură.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2453

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Prea putin

Acum 3 luni

primaria satului Sibiu e intarziata cu vreo 10 ani, in loc sa gandeasca in avans pe 20 de ani si sa faca o parcare mai incapatoare daca tot asa face un santier mare acolo. Mai ales ca are experienta cu parcarea de pe M. Viteazu ale carei locuri s-au dat ca painea calda.
Raspunde

Prea mult

Acum 3 luni

Prea mult!!! Este o stimulare nejustificată a transportului cu mașina personală. În schimb trebuiau păstrate garajele și parcarea Tursib din zonă. Așa ar fi fost o "gândire în avans ".
Raspunde

Borat Sagdiyev

Acum 3 luni

Stai să ghicesc: câștigă Total NSA și acest proiect și nu are nici o legătură cu ghetto-ul de 25 de blocuri care vor să-l pleznească pe fostul ITS. Blocuri vândute privat cu parcări construite pe bani publici, bijniț neică :)
Raspunde

Aci Duțu

Acum 3 luni

Te poți întoarce în muncipiul VL și reîntoarce peste 20 de ani. Sau mai bine deloc
Raspunde

Adrian

Acum 3 luni

Bravo Dutu, sustin.....acasa la ei cu aia.

Raspunde

Sdgfdfh

Acum 3 luni

primaria este incapabila sa vada in viitor... cele 300 de locuri nu vor acoperii nici masinile existente acum apoi un numar mai mare daca se va face inca un cartier de blocuri peste fosta baza Tursib. acolo trebuia facuta o parcare de 1000 de masini (spatiul perminte) si apoi scoase toate masinile dintre blocuri si facute spatii verzi in locul lor. In felul acesta odata ca ar fi colectat mai multi bani la buget (locurile de parcare bineinteles ca nu gratis) dar ar fi marit si zonele verzi si efectul pozitiv al acestora precum si restrangerea zonelor de poluare. Bineinteles ca aceasta parcare ar trebuie sa aiba macar 10 locuri cu statii de incarcare (nu 2 cum zic acum cei din primarie) si cel putin 50-100 locuri de parcare pentru biciclete cu posibilitate de securizare individuala. Asta trebuie sa faca primaria nu tiganii de 2 bani...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus