Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Program FITS, vineri: Povești cu baloane în Piața Mare, sărbătoarea dansului la Centrul Cultural Ion Besoiu, spectacol lectură la Centrul Cultural Habitus

Program FITS, vineri: Povești cu baloane în Piața Mare, sărbătoarea dansului la Centrul Cultural Ion Besoiu, spectacol lectură la Centrul Cultural Habitus

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se apropie de final. Au mai rămas trei zile în care putem să participăm la spectacole și în care ne putem bucura de Miracolul acestei ediții. Printre recomandările zilei de vineri fac parte Sărbătoarea dansului, de la Vertigo Dance Company (Israel), la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, poveștile cu baloane, dar și un moment pregătit de Junii Sibiului.

Redăm mai jos recomandările zilei de vineri, 30 iunie:

Vineri, 30 iunie, la ora 14:00, la Centrul Cultural Habitus, publicul poate urmări spectacolul-lectură Cuplu, de Edna Mazya, în regia lui Bogdan Sărătean. La discuția de după spectacol participă Ovio Olaru, Miruna Ciocoi Pop Vecsei și Horia Ghibuțiu.

FAUST: tribut, spectacolul Yamamoto Noh Theater, se vede la Filarmonica de Stat Sibiu de la ora 16:00 și de la ora 21:00. Foarte rar una dintre cele mai reprezentative povești ale spiritului occidental a vibrat cu atâta intensitate în mulajul riguros al teatrului Noh!

De la ora 17:00, la Teatrul Gong (parter), vedem chiar la el acasă spectacolul Dovedește. O poveste virală: într-o lume a fake news-urilor și a teoriilor conspiraționiste intens mediatizate, acest spectacol explorează limitele toleranței și necesitatea de a fi empatici.

De neratat MAKOM 30. Sărbătoarea dansului, de la Vertigo Dance Company (Israel), la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, ora 19:00. Ritualic și extatic, MAKOM un poem coregrafic excepțional semnat de una dintre cele mai mari companii de dans din lume.Tot de la ora 21:00, la Teatrul Gong (etaj), Teatrul Dramaturgilor Români prezintă Nuntă în cer, o călătorie în mitul eternului feminin, o poveste despre dorul cel mai profund – pierderea și (re)găsirea sufletului-pereche, în care avem ocazia să-I revedem pe Lari Giorgescu și Richard Bovnoczki.

 
La Sala Mare TNRS, de la ora 20:00, Bolnavul închipuit sau tăcerea lui Molière (Théâtre National de Bretagne - Franța) ne vorbește despre vindecarea a două suflete într-o poveste memorabilă despre iubirea care este mai presus de moarte.

Pe scena din Piața Mare, de la ora 20:00, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” ne prezintă Miracolul tradițiilor românești, o călătorie muzical-coregrafică în zone etnografice ale României, valorificând elemente de cultură tradițională românească aflate în patrimoniul UNESCO: cămașa cu altiță, doina, jocul fecioresc, călușul, prezentate din perspectivă tradițională și contemporană.

 

Pietonala Nicolae Bălcescu se va umple de veselie și culoare începând cu ora 22:00, alături de Coquelicot Balloons (Franța) și ale lor Povești cu baloane. Spectacolul continua și în Piața Mare, de la ora 22:30.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2179

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus