Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Proiect: Posesorii de trotinete sau biciclete electrice care depășesc 25 de kilometri la oră vor plăti polițe de asigurare

Proiect: Posesorii de trotinete sau biciclete electrice care depășesc 25 de kilometri la oră vor plăti polițe de asigurare

Cei care circulă cu trotinete electrice sau biciclete electrice vor trebui să plătească RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se modifică legislația, scrie DigiFM.

Măsura vine de la Uniunea Europeană din cauza numărului mare de accidente în care sunt implicate trotinete electrice. Numai anul trecut, în România s-au produs aproape 100 de astfel de accidente. Directivele europene vor fi transpuse în legislația românească de anul viitor.

Noua legislație prevede că polițele de asigurare obligatorii trebuie plătite de toți posesorii de vehicule electrice care depășesc 25 de kilometri la oră.

Deocamdată, plătesc polițe RCA doar firmele care închiriază trotinete electrice. Iar dacă vor fi obligați să-și facă asigurare toți cei care circulă cu asemenea vehicule, polița ar putea costa aproximativ 150 de lei, după cum estimează asigurătorii.

În legea care va fi modificată sunt prevăzute și perioade mai mici pentru care pot fi încheiate polițele RCA, doar câteva zile. Sau chiar câteva ore. Deocamdată, perioada minimă este o lună.

Noua lege mai prevede și plafonarea despăgubirilor în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Dfghdf

Acum 2 luni

dar de ce nu obliga din start pentru trotinete electrice si biciclete electrice asigurare obligatorie indiferent de viteza...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus