Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Vechile sedii de partid din Sibiu: O farmacie, o sală de jocuri și o covrigărie. Singurii care fac bani sunt PSD-iștii

Vechile sedii de partid din Sibiu: O farmacie, o sală de jocuri și o covrigărie. Singurii care fac bani sunt PSD-iștii

Sediile PSD, PD și PNL din anii 2000 s-au transformat în ritm cu orașul, astfel că acestea au fost transformate într-o sală de jocuri, o farmacie și o covrigărie, exact unele din cele mai multe unități nou-apărute în oraș, în ultimii ani.

Singurul partid care și obține bani din această transformare este PSD. Spațiul primit de social-democrați de la primărie a fost închiriat unui lanț de farmacii.

La aproape un an după ce Comitetul Executiv al PSD a decis închirierea spațiului partidului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, acesta a redevenit funcțional în 2018, de această dată pentru oamenii care caută medicamente.

Organizația municipală, cea care ocupa acest spațiu, s-a mutat la sediul central al partidului, lângă Primăria Sibiu.

”E foarte bine că s-a deschis farmacie. Farmaciile sunt pentru oameni, pentru oameni bolnavi”, a spus referitor la farmacia care funcționează în vechiul sediu al PSD Sibiu, Gheorghe Suditu, cel care deținea atunci funcția de președinte al organizației municipale a PSD.

Liberalii stăteau într-un spațiu închiriat, însă au fost nevoiți să se mute din cauza pretențiilor tot mai mari ale proprietarilor. În locul lor se coc covrigi și plăcinte, la fel cum se întâmplă în cele mai multe spații comerciale de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

”Sediul în care am activat mai mulți ani avea doi co-proprietari, Urbana și o persoană fizică. Noi am avut contracte de chirie cu ambii proprietari, însă în urma pretențiilor financiare exagerate, am decis să ne mutăm într-o altă locație”, spunea secretarul organizației de atunci, deputatul Constantin Șovăială.

Între timp și Șovăială a plecat din PNL, fiind acum președintele Partidului Forța Democrată Sibiu.

Contractul pe care liberalii îl aveau semnat cu Urbana, societatea Consiliului Local Sibiu care administrează imobilele aflate în proprietatea orașului, expira doar în 2021, însă cel încheiat cu persoana fizică, pe același imobil, expira mai devreme. ”Am avut un proces prin care am solicitat drept de folosință pe o perioadă mai lungă de timp, însă în urma noilor pretenții financiare ale proprietarului, am ajuns la un acord cu el pentru a mai sta o perioadă, cât a fost posibilă mutarea noastră efectivă, și am ieșit din sediu pe cale amiabilă, renunțând la proces”, a explicat în anul 2019, Șovăială.

În apropierea sediului PSD din capătul Bulevardului Nicolae Bălcescu, acum farmacie, însă pe partea cu Parcul ASTRA mai exista un sediu al Partidului Democrat. Acesta fusese primit de parlamentarul Nicolae Nan, ca sediu al echipei sale. Astăzi acesta este ocupat de o sală de jocuri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Alzara 1918

Acum 2 luni

Sediu primit gratuit pentru activitate politica transformat ( legal ! ) in sursa de bani = romînia
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 luni

Bravo lor! E nevoie de bani ca sa faci politica!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus